BILLETTSALG - KJØP FESTIVALPASS - FACEBOOK

Alle forestillinger foregår på Verdensteatret.

TORSDAG 19. APRIL

18:30

ÅPNINGSFORESTILLING: GIRLS WILL BE BOYS
To kortfilmer om kjønnsidentitet og tilhørende komplikasjoner!

WHAT’S THE WORLD COMING TO? / LIVE: JULIE ALAPNES (NO)
Regi: Richard Wallace (USA 1926, 22m)

En heseblesende komedie som utspiller seg i ei tenkt framtid, når kjønnsforskjellene er snudd på hodet. En rødmende brudgom møter sin smoking-kledde tilkommende ved alteret. Hvordan kommer dette til å gå? Felespiller Julie Alapnes fra Tromsø, kjent fra Julietnorth, Robaat og Fotefar, har komponert musikken og spiller live til denne morsomme filmperlen.

I DON’T WANT TO BE A MAN / LIVE: JOHN SWEENEY (UK)

Regi: Ernst Lubitsch (Tyskland 1918, 45m)
Ossi er lei av å høre hva hun kan og ikke kan få lov til å gjøre. Hun skaffer seg en skreddersydd smoking og tester ut grensene. Filmen akkompagneres av britiske John Sweeney, en av de mest ettertraktede pianistene i dagens stumfilmverden.

KJØP BILLETT

20:30
THE FARMER’S WIFE / LIVE: JOHN SWEENEY (UK)
Regi: Alfred Hitchcock (USA 1928, 2t 9m)

Før han ble kjent for sine nervepirrende thrillere, laget Alfred Hitchcock også lystigere filmer. Den romantiske komedien THE FARMER’S WIFE handler om bonden Sweetland, som har blitt enkemann og er på utkikk etter ny kone. Med hjelp fra hushjelpen Araminta lager han en liste over potensielle kandidater. Selvfølgelig går ikke alt helt etter planen. Få er like egnet som John Sweeney til å sørge for musikk til denne filmen. Han har reist jorda rundt med British Film Institute sitt prosjekt The Hitchcock 9, i forbindelse med at samtlige av Hitchcocks stumfilmer ble restaurert og presentert for publikum.

KJØP BILLETT


FREDAG 20. APRIL


18:30
THE DUMB GIRL OF PORTICI / LIVE: JOHN SWEENEY (UK)
Regi: Lois Weber og Phillips Smalley (USA 1916, 1t 52m)

Den legendariske prima ballerina Anna Pavlova (1881-1931) er fenomenal i hovedrollen som Fenella i dette sosialrealistiske mesterverket. Hun er en stum, fattig fiskerjente som blir forført, og deretter forlatt, av en spansk aristokrat i et politisk turbulent Italia på 1700-tallet. Dette er den første filmen med blockbuster-budsjett regissert av en kvinne, nemlig Lois Weber. John Sweeney har komponert ny musikk til filmen, inspirert av blant annet Daniel Abers opera som filmen er basert på.

KJØP BILLETT

21:30
SHOES /LIVE: JASON SINGH (UK) + NASRA (NO), BERNT SIMEN LUND (NO)
Regi: Lois Weber og Phillips Smalley (USA 1916, 52m
)
Hvor mye kan et menneske tåle av fattigdom og desperasjon? Eva Meyer er eldst av fire søstre, med en far som drikker og en mor som har sitt å stri med. Hun er den eneste med fast jobb i den fattige familien, men lønna strekker ikke til. Når den velstående, sleipe Charley banker på døra, blir Evas ære satt på prøve. Hva slags valg har hun egentlig? Vokalartist Jason Singh (UK) og perkusjonist Nasra har jobbet sammen på Hålogaland teater i vinter. Nå tar de samarbeidet videre inn i Stumfilmdager og komponerer og fremfører musikk til SHOES. Med seg har de cellist Bernt Simen Lund.

FORFILM: SUSPENSE / LIVE: B6 (CHN)
Regi: Lois Weber (USA 1913, 10m)

En thriller om en stalker som truer en kvinne (spilt av regissør Lois Weber selv) og hennes barn. Soundtracket blir besørget av årets artist in residence, Lou Nanli, bedre kjent som B6. Han er Kinas mest kjente og respekterte elektronika-artist og musikkprodusent, og er regnet som en pioner innen elektronisk musikk i hjemlandet. B6 skal oppholde seg i Tromsø i ti dager, og bidrar med musikk under både Stumfilmdager og Kinesiske filmdager på Verdensteatret. 

KJØP BILLETT


LØRDAG 21. APRIL

20:00
THE PROSTITUTE / LIVE: BARENTSBANDET (NO/RU)
Regi: Oleg Frelikh (Sovjetunionen/Hviterussland 1927, 1t 19m)

Nadesjda mister sin mann i en ulykke. Hun blir alenemor med to barn, og et av dem er alvorlig sykt. Under disse vanskelige omstendighetene velger hun å slå seg sammen med en usympatisk og skamløs slakter – som tvinger henne til å bli prostituert. THE PROSTITUTE er et sosialt drama som på en til tider veldig naiv, men også ganske så morsom måte, skildrer prostitusjon som en samfunnsutfordring.
Lydsporet er skapt og blir fremført av et spennende ensemble med norske og russiske musikere: Jon-Eirik Boska (elektronika, perkusjon, musikalsk leder), Anna Spiridonova (fiolin, bassgitar, vokal), Elina Waage Mikalsen (elektronika, vokal) og Evelina Petrova (trekkspill, vokal).

KJØP BILLETT