Live Opera i HD fra The Met, sesongen 2018-19 starter 6. oktober med Anna Netrebko i en monumental produksjon av Verdis Aida (bildet).

Det er med stolthet og stor entusiasme vi går inn i sesong nummer tretten med direkte overføringer fra et av verdens fremste operahus – noe som gjør at du som publikum kan besøke New York og The Metropolitan Opera i salen på Verdensteatret i Tromsø.

Forestillingene som vises i Live i HD-serien er nøye utvalgt av Met Opera, og vises som matinéforestillinger i NY. På grunn av tidsforskjellen er vi så heldige å få oppleve disse som helaftens forestillinger her i Norge. Met-stjernene er operahusets verter og gir oss blant annet et innblikk i det yrende livet bak scenen. Live Opera i HD-serien formidler direkteoverføringer fra Met-scenen til mer enn 2 200 kinosaler i over 70 land i hele verden.

2018/2019-sesongen presenterer ti forestillinger, inkludert fire helt nye produksjoner: Saint-Saëns Samson et Dalila, regissert av Darko Tresnjak og dirigert av Sir Mark Elder med Elīna Garanča og Roberto Alagna i tittelrollene, Nico Muhlys Marnie, basert på Winston Grahams’ thriller, regissert av Michael Mayer med Isabel Leonard i tittelrollen, Mayers nye iscenesettelse av Verdis La Traviata, med Diana Damrau, Juan Diego Flórez og Quinn Kelsey - dirigert av operahusets nye Met Music Director Yannik Nézet-Séguin og Cileas Adriana Lecouvreur med Anna Netrebko i hovedrollen, dirigert av Gianandrea Noseda, iscenesatt av Sir David McVicar. I tillegg til Aida og de fire nye produksjonene får vi oppleve Poulencs mesterverk Dialogues des Carmélites for første gang Live i HD, dirigert av Yannik Nézet-Séguin, side om side med klassikere som Puccinis La Fanciulla del West med Eva-Maria Westbroek som Minnie og Jonas Kaufmann som Dick Johnson. Vi får dessuten oppleve Richard Eyres anerkjente produksjon av Bizets Carmen med Clémentine Margaine i hovedrollen og Roberto Alagna som don José, Laurent Pellys sjarmerende versjon av Donizettis La Fille du Régiment med Javier Camarena og Pretty Yende som Tonio og Marie – og den mest populære av de fire operaene i Wagners episke Ringen-syklus, Die Walküre, med Christine Goerke i rollen som Brünnhilde.

Billetter

Ordinær pris pr forestilling kr 275,- | Medlemmer i Operaforeninga i Tromsø kr 225,- | Studenter kr 150,-

Vi tilbyr også pakkeløsninger med svært gode rabatter. Se alle ti forestillingene for kr. 1350,- Du kan også kjøpe seks eller tre valgfrie forestillinger for kr 1050,- eller kr 585, Billettene kjøpes hos www.aurorabillett.no eller i døra på Verdensteatret en time før forestilling.

Live Opera i HD fra The Met presenteres av Verdensoperaen i samarbeid med Nordnorsk Opera og Symfoniorkester med støtte fra Tromsø Kommune og Troms Fylkeskommune. Vi vil igjen benytte anledningen til å takke vårt fantastiske publikum - uten dere hadde ikke dette vært mulig!