Live Opera i HD fra The Met, sesongen 2019-20 starter 12. oktober med Christine Goerke i rollen som isprinsesse, et gjensyn med Franco Zeffirelli’s spektakulære produksjon av Turandot (bildet) dirigert av Met Music Director Yannick Nézet-Séguin.

Det er med stolthet og stor entusiasme vi går inn i sesong nummer fjorten med direkte overføringer fra et av verdens fremste operahus – noe som gjør at du som publikum kan besøke New York og The Metropolitan Opera i salen på Verdensteatret i Tromsø.

Forestillingene som vises i Live i HD-serien er nøye utvalgt av Met Opera, og vises som matinéforestillinger i NY. På grunn av tidsforskjellen er vi så heldige å få oppleve disse som helaftens forestillinger her i Norge. Met-stjernene er operahusets verter og gir oss blant annet et innblikk i det yrende livet bak scenen. Live Opera i HD-serien formidler direkteoverføringer fra Met-scenen til mer enn 2 200 kinosaler i over 70 land i hele verden.

2019/2020-sesongen presenterer ti forestillinger, og vi får servert hele fem ny-produksjoner: Philip Glass´ banebrytende produksjon av Akhnaten, dirigert av Karen Kamensek med kontratenor Anthony Roth Constanzo i tittelrollen, Peter Mattei i Berg´s Wozzeck, kledt i en ny drakt av den visuelle kunstneren- og regissøren William Kentridge, dirigert av Yannick Nézet-Séguin; The Gershwins´ klassiske, amerikanske opera Porgy and Bess, sist oppført på the Met 1990, med bass-baryton Eric Owens og sopran Angel Blue i hovedrollene, regissert av James Robinson, og dirigert av David Robertson; Handels Agrippina, der tittelrollen spilles av mezzosopran Joyce DiDonato, og er iscenesatt av Sir David McVicar på et vis som resonnerer med moderne tid; og så får vi Wagners Der Fliegende Holländer presentert i en ny vinkel, med Sir Bryn Terfel i hovedrollen.

I tillegg til Turandot, og de fem ny-produksjonene får vi gleden av å se Massenets freske mesterverk Manon; vi får et gjensyn med Anthony Minghella´s inspirerte versjon av Puccini´s Madama Butterfly, med Plácido Domingo som «Sharpless»; vi får se Anna Netrebko som Puccini’s Tosca; og Diana Damrau og Jamie Barton som rivaliserende dronninger i den andre operaen av Donizetti’s Tudor triologi, Maria Stuarda.

I tillegg til dette, viser vi i år reprise fra 2006, av den første forestillingen som ble vist Live i HD fra The Met, nemlig Tryllefløyten, (en forkortet, engelskspråklig versjon). Julie Taymor’s produksjon fremføres av dette sjarmerende ensemblet bestående av Matthew Polenzani som Tamino, Nathan Gunn som Papageno, og René Pape i rollen som Sarastro.

Billetter

Ordinær pris pr forestilling kr 275,- | Medlemmer i Operaforeninga i Tromsø kr 225,- | Studenter kr 150,-

OBS! På grunn av at Aurora Billett avvikler sitt billettsalg i løpet av året, vil vi sannsynligvis vil gå over til et annet billettsystem etter jul. Derfor har vi dessverre ikke hatt mulighet til å videreføre den rabattordningen vi hadde i fjor. Vi beklager dette, og vil prøve å finne muligheter for rabattordninger til neste sesong.

Billettene kjøpes hos www.aurorabillett.no eller i baren på Verdensteatret én time før forestilling.

Live Opera i HD fra The Met presenteres av Verdensoperaen i samarbeid med Nordnorsk Opera og Symfoniorkester med støtte fra Tromsø Kommune og Troms Fylkeskommune. Vi vil igjen benytte anledningen til å takke vårt fantastiske publikum - uten dere hadde ikke dette vært mulig!