Det er med stolthet og stor entusiasme Verdensoperaen i Nord viser direkte overføringer fra et av verdens fremste operahus – noe som gjør at du som publikum kan besøke New York og The Metropolitan Opera i salen på Verdensteatret i Tromsø.

Forestillingene som vises i Live in HD-serien er nøye utvalgt av The Met og vises som matinéforestillinger i New York. På grunn av tidsforskjellen er vi så heldig å få oppleve disse som helaftens forestillinger her i Norge. Met-stjerner er operahusets verter og gir oss blant annet et innblikk i det yrende livet bak scenen. Live in HD-serien formidler direkteoverføringer fra Met-scenen til mer enn 2200 kinosaler i over 70 land i hele verden.

Programmet 2022:

12. mars - Ariadne auf Naxos. Den norske sangeren Lise Davidsen gjør sin debut i Live in HD serien fra The Met. Ariadne auf Naxos er en metaopera, hvor første akt handler om en person som bestiller en opera. En ung komponist tar på seg oppdraget, men blir pålagt å gjøre noen få endringer. Det er ikke før det er for sent han innser hva han har sagt ja til. I andre akt får vi se operaen han har komponert, som er en hybrid mellom komedie og tragedie.

26. mars - Don Carlos. Operaen forteller om den tragiske kjærlighetshistorien mellom Prins Carlo og prinsesse Élisabeth. Verdi skrev fem ulike versjoner av operaen, og for første gang skal The Met fremføre den originale franske versjonen.

7. mai – Turandot. Turandot er en av Puccinis mesterverk og inneholder kanskje den mest kjente arier for menn; Nessun Dorma. Operaen forteller historien til prinsessen Turandot som har et hjerte av is. Hun vil ikke gifte seg, men da prins Calaf klarer å løse hennes gåter og retten til å gifte seg med henne, starter et spill hvor hun prøver å komme seg unna. I tittelrollen finner vi den fantastiske Anna Netrebko som gjør sin debut i rollen.

21. mai - Lucia di Lammermoor. Donizettis opera forteller historien til Lucia, en kvinne som er blitt manipulert av alle mennene i sitt liv. Hennes far har havnet i en økonomisk krise, og for å redde seg selv har han lovet vekk sin datter i ekteskap, uten at hun vet noe om det. Lucia er forelsket i familiens erkefiende, og hun havner i en posisjon mellom familien og sin egen lykke. Rollen som Lucia blir sett på som en av de vanskeligste koloraturroller, hovedsakelig på grunn av hennes 15 minutters galskapsscene.

4. juni – Hamlet. Thomas Deans opera basert på et av Shakespeares mest kjente operaer hadde sin urfremføring i 2017 på Glyndebourne i 2017, og fikk strålende kritikk. The Guardian skrev i sin anmeldelse at nye operaer av slik kvalitet er en mangelvare, og det er få som klarer å skrive musikk verdig av Shakespeares arv. I denne live overføringen får vi møte flere av sangerne som var på urfremføringen i Glyndebourne, så dette blir en opera å få med seg,

BILLETTER

Ordinær pris pr forestilling kr 300,- | Medlemmer i Operaforeninga i Tromsø kr 250,- | Studenter kr 200,-

Billettene kjøpes hos www.verdensteatret.no eller i baren på Verdensteatret før forestilling.

Live Opera i HD fra The Met presenteres av Verdensoperaen i samarbeid med Arktisk Filharmoni med støtte fra Tromsø Kommune og Troms Fylkeskommune. Vi vil igjen benytte anledningen til å takke vårt fantastiske publikum - uten dere hadde ikke dette vært mulig!