På Verdensteatret – Cinemateket i Tromsø vises det nye kvalitetsfilmer og gamle klassikere hver dag. Vi viser film på 35mm, 16mm og digitalt. Cinematekets egne filmvisninger utgjør hoveddelen av programmet, men kinoen er også ukentlig visningssted for Tromsø Filmklubb og Tromsø Barnefilmklubb.

Kinosalens unike atmosfære og akustikk gjør den også populær som konsertarena, og med jevne mellomrom kan man nyte direkteoverført opera fra The Met i New York på Verdensteatret. Salen brukes også flittig til debatter, seminarer og andre arrangementer.

OM CINEMATEKET:

Verdensteatret Kino er det regionale cinemateket for Nord-Norge. Et cinematek er en kinobasert virksomhet som arbeider for å stimulere interessen for filmhistorie og filmkunst, ved å gjøre sentrale verker fra filmhistorien og nyere kvalitetsfilmer tilgjengelig for publikum. Filmene skal presenteres på en måte som er tro mot originale formater og visningsformer.

Cinemateket skal stimulere filmkulturen lokalt, regionalt og nasjonalt. Et cinematek drives etter ikke-kommersielle, kulturelle og pedagogiske målsetninger. I tillegg til Tromsø finner man norske cinematek i Oslo, Bergen, Kristiansand, Trondheim, Lillehammer og Stavanger. Cinematekene i Norge samarbeider om felles digitale visninger av utvalgte titler hele året.