Vi åpner dørene igjen 17. august, med et forrykende program bestående av nye kinofilmer, gamle klassikere og barnefilmfestivalen TIFF Junior!

Fra Debra Granik, regissøren av Winter's Bone, kommer nye LEAVE NO TRACE (hovedbilde) – et drama fra Portland, Oregon. Tenåringsjenta Tom og hennes far Will har i flere år bodd uoppdaget i et digert skogsområde. Etter å ha kommet i klinsj med sine nye omgivelser rømmer de tilbake til villmarken, men med motstridende behov. En annen kritikerrost film denne måneden er BEAST, som The Guardian omtalte som «mysterium i mesterklasse». I et lite øysamfunn i Jersey faller unge Moll for en mystisk fremmed. Så blir den fremmede mistenkt for en rekke brutale mord. Hvor langt er Moll villig til å gå for å beskytte sin nye sjelevenn? Vi viser også Gus Van Sants nye film DON’T WORRY, HE WON’T GET FAR ON FOOT (bildet), om tegneserietegneren John Callahan. Det er en varm og morsom biopic med en imponerende cast: Joaquin Phoenix, Jonah Hill, Rooney Mara og Jack Black.

Vi fortsetter vår markering av Ingmar Bergman, som ville fylt 100 år i år. I september viser vi en av hans tidligste mesterstykker: EN LEKSJON I KJÆRLIGHET (bildet), fra 1954. Filmen er en elegant ekteskapskomedie om en gynekolog som forsøker å gjenerobre sin hustru under en reise til København. Vi viser også en flunkende ny Bergman-dokumentar, som belyser både gode og mindre smigrende sider av regissøren. BERGMAN – ETT ÅR, ETT LIV tar utgangspunkt i 1957, som regnes for å være Bergmans mest produktive og intense år.

Bli med opp i lufta, rundt om i Norden og inn i Roald Dahls forunderlige univers. Alt opplever du i kinosalen på TIFF Junior! TIFF Junior er en videreføring av Verdens Beste - Tromsø barnefilmfestival. Festivalen arrangeres av Tromsø internasjonale filmfestival, sammen med Aurora Kino. Se i kalenderen vår hvilke filmer som går på Verdensteatret under festivalen, og besøk www.tiffjunior.no for mer informasjon. TIFF Junior 2018 arrangeres 5.-9. september!

Vår populære serie «Musikk på kino» fortsetter selvsagt denne høsten! I august viser vi SILVANA – VÄCK MIG NÄR NI VAKNAT (bildet), en fantastisk dokumentar om den svenske artisten og feministen Silvana Imam. Filmen settes opp 23. august, dagen før Silvana spiller live på Rakettnatt i Tromsø. Hun har røtter fra Litauen og Syria, er beintøff feminist, åpent lesbisk og en av Skandinavias absolutt største rapartister. I september følger vi opp med musikkfilmen NICO, 1988. Nico ble med et warholsk trylleslag verdenskjent som sanger i The Velvet Underground i 1967. 20 år senere rir berømmelsen henne som en mare: Den livstrøtte, heroin-nedbrutte kunstneren lever i skyggen av det hun en gang var. NICO, 1988 følger Nico på sin siste europaturné, og er et knallsterkt portrett – båret av en forrykende Trine Dyrholm i tittelrollen.