Tromsø internasjonale filmfestival har ansatt Sofie Lødding (24) som fast produsent på Verdensteatret – Cinemateket i Tromsø.

Lødding er et ekte kulturmenneske og har erfaring fra flere av byens største festivaler. Hun har siden 2019 vært gruppeleder for frivillige i Buktafestivalen, hvor hun også sitter i styret. Ved forrige utgave av TIFF i januar var hun en del av billett- og infoavdelingen. Hun har i tillegg vært innom Rakettnatt, samt vært prosjektleder for festivalen Kongeparken.

Sofie er et festivalmenneske tvers igjennom, som brenner for å lage gode kulturopplevelser for publikum. Hennes engasjement og spesifikke erfaring passer perfekt til rollen som produsent på Verdensteatret og vi er veldig glade for å få Sofie med på laget. – John-Kristian Dalseth, leder og programsjef ved Verdensteatret
Sofie Lødding sammen med leder og programsjef ved Verdensteatret John-Kristian Dalseth
Sofie Lødding sammen med leder og programsjef ved Verdensteatret John-Kristian Dalseth

Lødding har i vår tatt en bachelorgrad i ledelse, innovasjon og marked ved Universitetet i Tromsø og ser fram til å ta fatt på rollen som produsent ved en av Europas eldste kinoer.

Jeg har alltid vært glad i Verdensteatret, spesielt når det er festivaler her. Nå gleder jeg meg til å lære mer om helårsdriften og være med på å drive og utvikle kinoen og cinemateket fremover! – Sofie Lødding

For tiden er Lødding produsent for Musikkfest Tromsø, som skal arrangeres 19. august og etter det vil hun innta produsent-stolen på Verdensteatret.