Tromsø internasjonale filmfestival har ansatt Tony K. Bjerketveit som ny produsent på Verdensteatret, med oppstart i august.

Stillingen ble utlyst i mars.

─ Helt siden jeg var på TIFF for første gang for ti år siden, da jeg hadde min første filmopplevelse her på Verdensteatret, og fikk føle på filmhistorien som sitter i veggene, har jeg hatt en interesse for det som foregår her, sier Bjerketveit.

Siden 2017 har Bjerketveit jobbet som arrangementsansvarlig på hovedbiblioteket i Tromsø, og stått både på scenen, booket gjester og koordinert bibliotekets arrangementer. Han har sin bakgrunn fra filmvitenskapstudier med fordypning i pedagogikk ved NTNU, i tillegg til en bachelor i sosialantropologi og et årsstudie i historie. Under studietiden i Trondheim var Bjerketveit involvert i Studentersamfunnet som blant annet redaktør og arrangementsansvarlig, med en rekke filmvisninger i ryggsekken. Interessen for formidling har gjennomsyret alle stillingene og vervene Bjerketveit har hatt.

─ Jeg er glad i film og jeg brenner for formidling, da denne stillingen åpnet seg innså jeg at det var drømmestillingen, rett og slett. Alle de ulike aktivitetene på huset, fra programlegging av filmvisninger, filmkonserter, forestillinger og panelsamtaler er spennende, og jeg gleder meg til å jobbe aktivt med dette, sier Bjerketveit.

Verdensteatret er en kino og samfunnsarena som i tillegg til daglige visninger av kvalitetsfilm, arrangerer debatter, foredrag og konserter. Verdensteatret, bygd i 1915, eies av Tromsø kommune og drives av TIFF. Daglig leder og programsjef ved Verdensteatret, John-Kristian Dalseth er fornøyd med nyansettelsen, og ser frem til det han håper blir en økning av aktivitetsnivået på huset i tiden som kommer.

Tony K. Bjerketveit og John-Kristian Dalseth
Tony K. Bjerketveit og John-Kristian Dalseth
─ Tony leverte en veldig god søknad, og det ble fort tydelig at han har et veldig stort engasjement for både filmformidling og TIFF og Cinemateket som en organisasjon. Tony har også veldig gode referanser fra biblioteket, hvor aktiviteten og antall arrangementer har økt under hans periode der. Vi gleder oss til å få han med på laget, sier Dalseth.

Artikkel av Anna Näumann, vikarierende kommunikasjonssjef i Tromsø internasjonale filmfestival.