Vi inviterer til islandsk filmuke og retrospektiv med den franske mester Louis Malle! Månedens "Musikk på kino" er Lords of Chaos om gruppa Mayhem og starten på norsk svartmetall.

Vi elsker islandsk film! I samarbeid med Islandsforeningen i Tromsø og Foreningen Norden arrangerer Cinemateket islandsk filmuke i mars. Ta et gjensyn med super-hit’en KVINNE PÅ KRIGSSTIEN, se regissør Benedikt Erlingssons forrige film OM HESTER OG MENN – eller stift bekjentskap med den nye, kritikerroste LET ME FALL som handler om rusavhengighet blant unge. Vi viser også to klassikere av den anerkjente filmskaperen Baltasar Kormákur: 101 REYKJAVIK og DJEVELØYA.

Louis Malle blir ofte assosiert med den franske nybølgen, men stilmessig sett var han mer tradisjonell enn flere av filmskaperne fra samme periode. Dette har bidratt til at mange av filmene hans i ettertid står igjen som tidløse klassikere. Enkelte av Malles filmer var like fullt kontroversielle, slik som UROLIG HJERTE og LACOMBE, LUCIEN. Sistnevnte på grunn av sitt utilslørte portrett av en fransk tenåringsgutt, som etter en rekke tilfeldigheter ender opp med å jobbe for Gestapo. Mesterverket AU REVOIR LES ENFANTS utspiller seg også under andre verdenskrig, men er basert på Malles egne opplevelser i skoletiden. Det er på høy tid med et Louis Malle-retrospektiv, og i mars kan du se hele seks av hans viktigste verker på Verdensteatret.

Med kun to spillefilmer bak seg har Brady Corbet – tidligere skuespiller – etablert seg som en av nyere tids mest spennende filmskapere. Hans siste film VOX LUX er en mørk satire om popmusikkens samlende kraft, der Raffey Cassidy og Natalie Portman spiller to aldersbestemte versjoner av popstjernen Celeste. Både her og i THE CHILDHOOD OF A LEADER, som handler om en diktators tilblivelse, konfronterer Corbet oss med fortellinger om makt, massesuggesjon og ondskap. Begge filmene er aldeles nydelig fotografert, og stemningsfullt tonesatt av Scott Walker.