I samarbeid med Den norske historiske forening inviterer vi til «historisk filmhelg» 25.-27. mai! Frisk og storslått Anna Karenina-filmatisering og live musikk til Hitchcocks Fuglene er blant øvrige gullkorn i programmet.

I samarbeid med Den norske historiske forening inviterer vi til «historisk filmhelg» 25.-27. mai! På programmet står fire filmer som på ulikt vis gir oss innsikt i nasjonal eller internasjonal historie. Hvem vant damens pokal under landsrennet på ski i Gråkallen i 1921? Hva skjedde med jødene i Trondheim under verdenskrigen? TRONDHEIMSREISEN er en munter og tidvis dramatisk reise gjennom tiden. Fortellingen er større enn Trondheim. Dette er filmen om hvordan det menneskelige fellesskapet utviklet seg i Norge. THE DEATH OF STALIN, DET GRODDE FRAM og DER UNTERGANG er de øvrige filmene denne helgen!

Velkommen til en helt spesiell filmvisning av Alfred Hitchcocks spenningsmettede klassiker FUGLENE – med live musikk! Torsdag 31. mai spiller Tromsø byorkester til FUGLENE på Verdensteatret, med stykker av blant andre Mahler, Holst, Ravel og Mussorgsky. Det originale lydsporet til filmen er uten musikk, der fuglenes skremmende lyder og skrik står sentralt. Denne kvelden kles FUGLENE i tilhørende og langt mer musikalske fjær, når vårt eget byorkester spiller et sirlig utvalgt repertoar til filmen. Ideen er utviklet av orkesterets kunstneriske leder Gabriel Ortega, spesielt tilpasset byorkesterets særpreg.

Tre middelaldrende søsken befinner seg i den pittoreske villaen som er deres barndomshjem, etter at faren har hatt et slag. De reflekterer over hvor de er, hvem de er blitt og hva de har arvet. I bakgrunnen utspiller det seg en flyktningtragedie i Middelhavet. HUSET VED SJØEN er et tankevekkende familiedrama med sterke skuespillere, blant andre Jean-Pierre Darroussin fra den for tiden enormt populære spionserien LE BUREAU.