THE MATRIX er en sjangerdefinerende science fiction-klassiker. Ikke bare på grunn av bullet time-effekten og roterende kameraer som skulle bli kopiert og modulert utover på 00-tallet, men også som et bidrag til en type science fiction der tungt tankegods formidles i et bredt tilgjengelig spenningsformat. THE MATRIX blander Descartes, Platon, religionsfilosofi og Baudrillard i en salig cyberpunk-suppe. I år er det 20 år siden filmen gjorde sitt inntog på kino, og vi viser den i juni sammen med de to polariserende oppfølgerne THE MATRIX RELOADED og THE MATRIX REVOLUTIONS. Står oppfølgerne bedre i dag enn da de kom?

I 2019 markeres 100-årsjubileet for Bauhaus. Denne kunstneriske utopien som ble etablert i en liten tysk by, har satt dype spor etter seg. I dokumentarfilmen BAUHAUS SPIRIT ser Niels Bolbrinker og Thomas Tielsch næmere på historien om og arven etter Bauhaus. Bauhaus-stilen har påvirket både arkitektur, kunst, typografi, grafisk design, møbeldesign og pedagogikk og i BAUHAUS SPIRIT trekkes linjene fra starten frem til i dag. Filmvisningen er i samarbeid med Nordnorsk Design- og arkitektursenter (NODA). Elin Haugdal, professor i kunsthistorie ved Institutt for språk og kultur, UiT Norges arktiske universitet, vil holde en innledning. Haugdal underviser i nyere arkitekturhistorie og -teori og forsker på offentlig arkitektur og bosetting i Nord-Norge, Sápmi og Arktis.

SUMMER HOURS er Olivier Assayas' personlige og prisvinnende familiedrama fra 2008. Tre søsken, spilt av Juliette Binoche, Charles Berling og Jérémie Rénier, må bestemme seg for hva de vil gjøre med familieeiendommen og alt dens innhold som de har arvet fra sin mor. Ut fra denne enkle historien skaper regissør Olivier Assayas (MELLOM LINJENE; PERSONAL SHOPPER, m.m.) et nyansert og nøye uttenkt drama om det moderne samfunn og vår levemåte.

Postmannen Joseph Ferdinand Cheval leverer post langs Drôme, fra landsby til landsby. På veien møter han kvinnen i sitt liv, Philomena, og de får snart datteren Alice. Cheval elsker datteren høyt, og setter i gang med en vanvittig utfordring: Han vil bygge et palass til henne med sine egne hender. Han bruker 33 år av sitt liv til å bygge noe helt ekstraordinært: "Det ideelle palasset". SLOTTET I PROVENCE er en historie fra virkeligheten.