Cinematekets julekalender har blitt en populær tradisjon for mange av våre publikummere. I tillegg til LOVE ACTUALLY (hovedbilde) og andre sesongbetonte klassikere, inviterer vi til tre førpremierer, Ruben Östlund-filmserie og «Musikk på kino»-spesial!

Første «Musikk på kino»-visning av ADJØ MONTEBELLO ble utsolgt på rekordtid – derfor har vi satt opp to ekstraforestillinger av den populære Karpe Diem-filmen! Det er på tide å si adjø til duoens musikalske og visuelle prosjekt "Heisann Montebello". ADJØ MONTEBELLO (bilde) er den store finalen. Store opplevelser, velkjente karakterer og nye eventyr veves sammen i en film ulikt noe annet du har sett, og det introduseres attpåtil helt ny musikk! I «Musikk på kino»-serien denne måneden byr vi i tillegg på NÅR KNOKLENE BLIR TIL GELÉ – en utradisjonell musikkdokumentar om Raga Rockers’ vokalist og frontmann Michael Krohn. Innledning ved Robert Dyrnes, bookingsjef i Buktafestivalen! Allerede lørdag 2. desember byr vi dessuten på en helt spesiell, musikalsk kombinasjon: Arktisk Sinfonietta spiller konsert i salen før vi viser den glimrende kammermusikk-dokumentaren 4.

Tre førpremierer preger programmet nå i opptakten til jul. Tredje sesong av den populære NRK-serien «Brøyt i vei» skal presenteres – vær blant de første som får se episode 1! Velkommen også til eksklusiv premierevisning av THE DISASTER ARTIST, den sanne historien om filmskaperen og Hollywood-outsideren Tommy Wiseau. James Franco har regissert og spiller hovedrollen som den underlige mannen, viden kjent som skaperen av kultfilmen THE ROOM. Den omtales ofte som verdens verste film, og har fått en enorm fanskare verden over. Rudi Nikolaisen – musiker, journalist og byens største THE ROOM-entusiast – holder innledning før vår eksklusive premierevisning av THE DISASTER ARTIST. Det blir også førpremiere på etterlengtede HAPPY END av Michael Haneke, regissøren bak gullpalmevinnerne DET HVITE BÅNDET og AMOUR. HAPPY END (bilde) er en sort komedie om en dysfunksjonell familie, med noen av Frankrikes aller fremste skuespillere på rollelisten. Cinemateket-leder Sveinung Wålengen holder innledning.

Vi er også glade for å kunne presentere et retrospektiv med svenske Ruben Östlund. Vi viser samtlige av gullpalmevinnerens spillefilmer, med gode innledere til enkelte av visningene. Östlund er en av Skandinavias mest spennende filmregissører, og tok et nytt, internasjonalt steg da han i år vant Gullpalmen i Cannes for THE SQUARE. Filmen ble populær på Verdensteatret også, og nå unner vi oss altså et tilbakeblikk på Östlunds bemerkelsesverdige filmografi. Med humor og klarsynthet retter den svenske regissøren søkelyset mot menneskers sosiale påvirkelighet, feighet og stolthet – og utforsker hvor langt det kan gå før vi setter grenser.

Til slutt og kanskje det viktigste: juleklassikerne. ALENE HJEMME (bilde) og IT’S A WONDERFUL LIFE setter oss i julestemning, mens barnefilmklubben bidrar til programmet med koselige MIKKES MAGISKE JUL – INNESNØDD I MUSEHUSET. Og at LOVE ACTUALLY for lengst blitt en viktig juletradisjon for mange i Tromsø skal vi selvsagt ikke forandre på. Vi her på Verdensteatret synes det er fantastisk at så mange vil ringe julen inn hos oss, og skal sørge for at dere også i år vil få god advents- og julestemning på kino!