Cinematekets julekalender har blitt en populær tradisjon for mange av våre publikummere og derfor vil du også i år få oppleve juleklassikerne ALENE HJEMME og IT'S A WONDERFUL LIFE. Barnefilmklubben bidrar til programmet med JUL I MUMMIDALEN. Og så det viktigste: LOVE ACTUALLY. Filmen har for lengst blitt en viktig juletradisjon for mange i Tromsø, og det skal vi selvsagt ikke forandre på. Vi her på Verdensteatret synes det er fantastisk at så mange vil ringe julen inn hos oss, og skal sørge for at dere også i år vil få god advents- og julestemning på kino!

I sommer kom Hereditary-regissør Ari Aster med MIDSOMMAR – en fryktinngytende og mørkt komisk eventyrfortelling badet i lys, svensk sommersol. Nå får du muligheten til å se den offisielle «director’s cut» av filmen – en versjon Aster selv har beskrevet som langt mer komplett. MIDSOMMAR handler fortsatt om det unge amerikanske paret Dani og Christian, og deres forhold som er i ferd med å ta slutt. Når en familietragedie likevel holder dem sammen, inviterer Christian Dani med på turen til Sverige som han egentlig skulle tilbringe kun med kompiser, for å oppleve en helt spesiell midtsommerfest i en avsides svensk landsby. En bekymringsløs ferie på et sted hvor solen nesten alltid skinner, blir sakte men sikkert til et mareritt når landsbyboerne inviterer sine gjester til å bli en del av festligheter som gjør det fredelige stedet til alt annet enn det paradiset turistene så for seg.

MARRIAGE STORY er Noah Baumbachs skarpe og empatiske blikk på en familie og et ekteskap som bryter sammen - glitrende spilt, med Scarlett Johansson og Adam Driver i hovedrollene. Filmen fikk strålende mottakelse etter sin premiere på filmfestivalen i Venezia i høst – vår egen Birger Vestmo i Filmpolitiet trillet 6’er på terningen, mens The Guardians anmelder (som også ga full pott) har kalt filmen «Baumbachs beste til nå».