Velkommen til italienske filmdager på Verdensteatret 20.-25. juni!

Italia er ikke bare verdensledende kjent for sin mat, mote og arkitektur. Det er også et land med en av verdens rikeste filmhistorier, som har avlet flere av de fremste filmskapere vi noen gang har hatt, som Federico Fellini, Sergio Leone, Pier Paolo Pasolini og Bernardo Bertolucci for å nevne noen. Den neste generasjon er også flust av anerkjente regissører som Paolo Sorrentino og Alice Rohrwacher som er med å bære den tradisjonsrike italienske filmarven videre.

Denne måneden arrangerer vi italienske filmdager fra 20.-25. juni hvor vi viser fem nye filmer fra støvellandet. Filmdagene gjøres i samarbeid med Det italienske kulturinstitutt i Oslo (Istituto Italiano di Cultura di Oslo) og Roma Film Fest (Festa del Cinema di Roma) som en del av Fare Cinema, en festival som promoterer den italienske filmindustri og kvalitetsfilm. Flere av filmene er hentet direkte fra programmet til Roma Film Fest.

Verdensteatret ønsker spesielt å takke Raffaella Giampaola, direktør ved kulturinstituttet for dette samarbeidet.

Det italienske kulturinstitutt i Oslo er Den italienske ambassades kulturkontor og har som formål å spre kunnskap om og fremme italiensk språk og kultur i Norge.

På åpningsforestillingen tirsdag 20. juni vil det bli servert italiensk snacks før filmen og hele uka igjennom vil man finne ekstra mye god drikke fra Italia i baren.

PROGRAM

Tirsdag 20. juni kl. 20.15

Siccità (Dry) | Regi: Paolo Virzi


Onsdag 21. juni kl. 20.30

Le otto montagne (The Eight Mountains) | Regi: Felix van Groeningen & Charlotte Vandermeersch


Torsdag 22. juni kl. 18.15

Umberto Eco: La biblioteca del mondo (A Library of the World) | Regi: Davide Ferrario


Fredag 23. juni kl. 18.00

Kordon (The Border) | Regi: Alice Tomassini


Søndag 25. juni kl. 18.00

La stranezza (Strangeness) | Regi: Roberto Andò


Benvenuto!