Det blir selvfølgelig Love Actually i år også, mens Fanny & Alexander - en annen juleklassiker og en av filmhistoriens største mesterverker - avslutter vårt store Ingmar Bergman-år.

Det er vemodig, men vi har kommet til veis ende for Cinematekets storstilte Ingmar Bergman-markering. I 2018 ville Bergman ha fylt 100 år, og vi har hyllet ham med totalt 20 spillefilmer og dokumentarer. Den store finalen blir FANNY & ALEXANDER – julefilmen over alle julefilmer. 16. desember vises Bergmans store oppsummeringsverk restaurert i hele sin fulle lengde, med matservering fra Mydland Vilt og Delikatesse. Tidligere i desember kan du se en annen kanonisert Bergman-klassiker, nemlig DET SYVENDE SEGL, udødeliggjort – ironisk nok – på grunn av scenene der ridderen spiller sjakk med Døden.

Den tilsynelatende vanlige jenta Maya snubler over en magisk blomst, og døren til en hemmelig verden åpner seg. En verden full av hekser og trolldom. Den forbudte Hekseblomsten blomstrer kun én gang hvert syvende år, og river med seg Maya over skyene, langt vekk til universitetet Endor. Det er et magisk universitet ledet av rektor Mummelbork og den brilliante Doktor Dee. Men Maya finner fort ut at alt ikke er som det skal være på det magiske universitetet… MAYA OG HEKSEBLOMSTEN vises med original tale og norsk tekst!

ROMA er det mest personlige prosjektet til den Oscar-belønnede regissøren og forfatteren Alfonso Cuarón (Gravity, Children of Men, Og mora di også). Filmen følger Cleo (Yalitza Aparicio), en ung hushjelp, som jobber for en familie i et middelklassestrøk i Roma i Mexico by. Cuaróns film er et vakkert kjærlighetsbrev til kvinnene som oppdro ham, og han henter inspirasjon fra sin egen barndom for å skape et levende og følsomt portrett av familieproblemer og sosiale strukturer midt i den politiske uroen på 1970-tallet.

Cinematekets julekalender har blitt en populær tradisjon for mange av våre publikummere og derfor vil du også i år få oppleve juleklassikere som ALENE HJEMME og IT’S A WONDERFUL LIFE. Nytt av året er franske EN JULEFORTELLING, med skuespillere og manus av ypperste klasse. Barnefilmklubben bidrar til programmet med POLAREKSPRESSEN og DEN MAGISKE JULEESKEN. Og så det viktigste: LOVE ACTUALLY. Filmen har for lengst blitt en viktig juletradisjon for mange i Tromsø, og det skal vi selvsagt ikke forandre på. Vi her på Verdensteatret synes det er fantastisk at så mange vil ringe julen inn hos oss, og skal sørge for at dere også i år vil få god advents- og julestemning på kino!