ZEBRAMAN 2: ATTACK ON ZEBRA CITY

ZEBRAMAN 2: ATTACK ON ZEBRA CITY

Regi:
Takashi Miike
Lengde:
1t 46m
År:
2010
Originaltittel:
ZEBURÂMAN: ZEBURA SHITI NO GYAKUSHÛ
Medvirkende:
Shô Aikawa, Riisa Naka, Tsuyoshi Abe, Masahiro Inoue, Mei Nagano
Land:
Japan
Språk:
Japansk (engelsk tekst)
Tilhører tema:
Tromsø Filmklubb

- Let’s get ready to fight!

Som tittelen antyder, er dette en oppfølger. Den første filmen om Zebraman kom i 2004, og var historien om den noe bisarre figuren Zebraman – en mislykket skolelærer som om natten kler seg ut som en forlengst glemt superhelt fra syttitallets fjernsynsunderholdning.

I denne oppfølgeren, våkner Zebraman opp etter 15 år i koma. Tokyo har byttet navn til Zebra City og styres av den onde Zebra-dronningen, som har innført Zebra-tid hvor Zebra-politiet står fritt til å henrette kriminelle.

En absurd parodi, med bløt humor og høyt tempo, Zebraman 2 er vel det man mildt sagt kan kalle en superheltfilm på speed. Noe annet er vel heller ikke å vente fra en japansk film regissert av råtassen Takashi Miike, mannen bak kultfilmer som Audition, Ichi the Killer, Sukiyaki Western Django og 13 Assassins. Vi tror vi kan garantere at du neppe har sett maken.

Tekst: Ronny Bratten

Trivia: Ved lanseringen av filmen, ble det gitt ut en singel av Zebra-dronningen. Låta, Tårer gjennom hans hjerte, nådde 22. plass på de japanske hitlistene.

Filmen vises av Tromsø Filmklubb. Billetter og medlemskap selges i døra før hver visning.

Tidligere visninger:

  • lørdag 26.10.19 Kl. 15:00