Regi:
Anna Odell
Lengde:
1t 52min
År:
2018
Manus:
Anna Odell
Medvirkende:
Mikael Persbrandt, Sofie Gråbøl, Anna Odell, Thure Lindhard, Jens Albinus
Land:
Sverige, Danmark
Språk:
Svensk, dansk (svensk tekst)
Distribusjon:
Triart
Tilhører tema:
Svensk filmuke

Kontroversielle Anna Odell slipper kaos løs i et radikalt, psykologisk eksperiment.

Med X&Y pusher Anna Odell nok en gang grensene – filmen er et sosialt og psykologisk eksperiment, som utforsker våre ideer om personlig identitet. Hvem er vi? Og hvor mye av oss er ren illusjon?

Sammen med skuespilleren Mikael Persbrandt isolerer Odell seg i et enormt filmstudio, og caster seks kjente skuespillere (Sofie Gråbøl, Trine Dyrholm, Thure Lindhard, Jens Albinus, m.fl.) til å opptre som forskjellige versjoner av Anna og Mikael selv. Uten manus. De seks alter ego’ene representerer Odell og Persbrandt fra deres mest sårbare, selvdestruktive og grenseoverskridende sider. Skuespillerne må selv finne ut av hvordan de skal navigere i konflikter og det kaoset som oppstår i filmstudioets eksperimentelle rom. Det hele er visjonært, komisk og vanvittig på én gang – slik som de to hovedpersonene.

Anna Odell er en svensk kunstner og filmskaper som har fått mye oppmerksom for sine prosjekter, der grensen mellom fiksjon og virkelighet ofte viskes ut. For hennes andre film, Gjenforeningen, mottok hun Guldbagge-prisene for beste film og beste manus.

Merk: filmen vises med svenske undertekster.

Filmen vises under Svensk filmuke, i samarbeid med Foreningen Norden.

Stein Vidar Loftås, Sveriges konsul i Nord-Norge vil ønske velkommen og holde en innledning før forestillingen.

Tidligere visninger:

  • mandag 14.11.22 Kl. 18:30