WILDLIFE Se trailer

WILDLIFE

Regi:
Paul Dano
Lengde:
1t 45m
År:
2018
Manus:
Paul Dano & Zoe Kazan (Basert på boken av Richard Ford)
Medvirkende:
Carey Mulligan, Ed Oxenbould, Jake Gyllenhaal, Bill Camp
Land:
USA
Språk:
Engelsk (utekstet)
Aldersgrense:
9 år
Tilhører tema:
Månedens film

Et usedvanlig rørende og finstemt familiedrama med Carey Mulligan i sin beste rolle så langt.

WILDLIFE er den elegante og stilsikre debutfilmen til skuespilleren Paul Dano, med Carey Mulligan, Jake Gyllenhaal og den unge australske skuespilleren Ed Oxenbould i hver sin imponerende rolle. Filmen er basert på Richard Fords roman ved samme navn.

Handlingen utspiller seg i 1960, i en liten, vindblåst småby i Montana. Familien Brinson, bestående av mor, far og tenåringssønnen Joe, har nettopp flyttet dit, fordi faren Jerry (Jake Gyllenhaal) har fått jobb på byens golfbane. Det er ikke første gang de har flyttet, og både Joe og moren Jeanette er lei av den omflakkende tilværelsen; «every time we move it gets colder,» sier Jeanette med et sukk. Men det går ikke lang tid før Jerry mister jobben, og med det forsvinner grunnlaget for det nye livet deres.

Det er lett å få assosiasjoner til filmer og serier som Revolutionary Road, Mad Men og The Ice Storm – som skildrer den amerikanske kjernefamilien i oppløsning. WILDLIFE er mer stillfaren enn de nevnte filmene, og synsvinkelen er plassert hos sønnen og moren. Carey Mulligan har aldri vært bedre enn hun er her, i en gnistrende tolkning av en karakter som er både tøff, sårbar, kynisk, desperat, livredd og heroisk – en kvinne som nekter å bli et offer for ektemannens manglende evne til å ta ansvar for seg selv og familien. Derfor gjør hun det hun må, selv om det innebærer at hun må krysse noen personlige grenser.

WILDLIFE vant prisen for beste film under filmfestivalen i Torino og var også nominert til den prestisjetunge Golden Camera-prisen ved fjorårets filmfestival i Cannes.

Merk: filmen vises uten norske undertekster.

Tidligere visninger:

  • mandag 03.06.19 Kl. 20:30
  • tirsdag 04.06.19 Kl. 20:30
  • lørdag 08.06.19 Kl. 19:00
  • mandag 10.06.19 Kl. 21:00