Whitney Se trailer

Whitney

Regi:
Kevin Macdonald
Lengde:
1t 55m
År:
2018
Manus:
Kevin Macdonald
Medvirkende:
Whitney Houston, Bobby Brown, Kevin Costner, Cissy Houston, Kenneth "Babyface" Edmonds, Clive Davis
Foto:
Nelson Hume
Musikk:
Adam Wiltzie
Land:
USA
Språk:
Engelsk (utekstet)
Distribusjon:
Nonstop Entertainment
Tilhører tema:
Musikk på kino

En fantastisk dokumentar om en av vår tids største artister og vakreste stemmer, regissert av Oscarvinneren Kevin Macdonald.

Whitney Houston knuste flere rekorder i musikkindustrien enn noen andre kvinnelige sangere. Hun solgte over 200 millioner album og var den eneste artisten som gikk helt til topps på hitlistene med syv singler - på rad! Hun spilte også i flere filmer før hennes fantastiske karriere tok en vond vending på grunn av hennes utagerende oppførsel, narkotikamisbruk og skandaler. Hun døde i 2012, kun 48 år gammel.

Denne dokumentarfilmen er et intimt, ærlig og nådeløst portrett av Houston og hennes familie som går dypere enn alle avisoverskrifter, og kaster nytt lys på hennes fascinerende og dynamiske liv og karriere. Filmen består av arkivmateriale som aldri tidligere har vært vist, eksklusive demoinnspillinger, legendariske opptredener og nye intervjuer med menneskene som sto henne nærmest og kjente henne best.

Filmen er signert Kevin Macdonald, som står bak flere minneverdige filmer som bl.a. One Day in September (som vant Oscar for beste dokumentarfilm i 2000), Touching the Void [2003] og The Last King of Scotland [2006]. WHITNEY hadde verdenspremiere på filmfestivalen i Cannes i vår, og har siden gått sin seiersgang på filmfestivaler i bl.a. Sydney, Munchen og Edinburgh (hos sistnevnte vant den også prisen for beste dokumentarfilm).

Foto: Silja Lomakka
Foto: Silja Lomakka

Artist og låtskriver Lisa Skoglund vil holde en innledning før filmen!

Merk: filmen vises uten norske undertekster.

Billetter er i salg nå!

Pressebilde av Lisa Skoglund: Silja Lomakka

Tidligere visninger:

  • mandag 03.12.18 Kl. 20:30