VIDEODROME [35mm]

VIDEODROME [35mm]

Regi:
David Cronenberg
Lengde:
1t 29m
År:
1983
Medvirkende:
James Woods, Sonja Smits, Deborah Harry, Peter Dvorsky, Les Carlson
Land:
Canada
Språk:
Engelsk tale, ingen undertekst
Aldersgrense:
15 år
Tilhører tema:
Tromsø Filmklubb

Den ambisiøse og skruppelløse TV-stasjonseieren Max driver en kanal som hovedsakelig viser mykporno, og gladvold fra alle verdenshjørner. Max ønsker å flytte grenser, og i sin søken etter dette snubler han over et underlig TV-signal som sender programmer med sadisme og tortur. Signalet kalles Videodrome, og Max blir besatt av tanken på å få vist programmene på sin TV-kanal. Men Videodrome viser seg å være langt mer enn et tv-signal.

VIDEODROME har et enkelt premiss som tas til det ekstreme ytterpunkt. Filmen tar for seg spørsmål rundt moderne teknologi og medias påvirkning på menneskers psykiske og fysiske utvikling, og skaper et univers hvor alle disse momentene smelter sammen på et unikt, psykoseksuelt vis. Den gir et innblikk i seksuell objektivisering og dens utvikling i møte med en omskiftelig medieverden.

Cronenbergs samarbeidspartnere fortjener også oppmerksomhet. James Woods gjør kanskje sin beste rolle som Max. Debbie Harry, vokalisten i Blondie, gjør også en utrolig prestasjon. Effektene er skapt av legenden Rick Baker, og Cronenbergs faste komponist Howard Shore, som er mest kjent for sin musikk til Ringenes Herre-filmene, bidrar til å gjøre VIDEODROME til en maksimalistisk og surrealistisk manifestasjon av Cronenbergs kliniske blikk og makeløse sinn.

Filmen vises av Tromsø Filmklubb. Billetter kjøpes på filmklubben sine nettsider.

MERK: Filmen vises uten undertekster.

Tidligere visninger:

  • lørdag 13.03.21 Kl. 15:00