VI BLIR HJEMME

VI BLIR HJEMME

Regi:
Maren Victoria Thingnæs, Marianne Mørk
Lengde:
1t 26 min
År:
2021
Medvirkende:
Mohammed Amara, Julie Skogen, Mina Moland, Audra Baruch, Lilou Karlsen
Land:
Norge, Sverige
Språk:
Norske tekster
Aldersgrense:
Tillat for alle

11 barn og unge fra ulike land deler sine verdener og opplevelser fra det første året i lockdown under pandemien.

2020 ble året da mennesker over hele verden ble tvunget til å stoppe opp og tilpasse seg en ny hverdag. Pandemien skaper redsel, usikkerhet og nye måter å leve på. I Vi blir hjemme tar 11 barn og ungdommer fra ulike land i verden oss med på sine individuelle reiser med Covid19 som felles bakteppe.

Uansett om du er en trettenåring fra Frankrike, en niåring fra Brooklyn eller en nittenåring fra Brasil, kan du rives mellom samme frustrasjon og håp om at pandemien snart er over. Og dele felles drømmer om hvordan ungdomstiden skulle være. Lilou (15) tilbringer lange dager i lockdown med geitene og hundene sine på landsbygda i Spania. Mohammed (17) fra Bærum legger ut på sitt livs første skogstur når alt annet er stengt.

De unge i filmen må tilpasse seg mange forandringer som følge av viruset. Parallelt med Covid-19 oppstår det store eksistensielle spørsmål om hvilken verden vi egentlig lever i. I USA er hele landet i opprør etter drapet på George Floyd, i Brasil stiger dødstallene daglig, og likevel oppfordres folk til å leve som normalt. Men hva er normalt nå?

En varm film om det å være menneske sett gjennom de unges blikk, på et tidspunkt i historien da verden ble kastet ut i en pandemi som vil prege oss i lang tid. Filmen har førpremiere her på Verdensteatret.

Etter filmen blir det en samtale mellom Julie Skogen som er medvirkende i filmen og Øivind Benjaminsen som er fagleder ved Koronasenteret i Tromsø.

Tidligere visninger:

  • onsdag 15.09.21 Kl. 18:30