Tromsø Arctic Pride: Velvet Goldmine (35mm) Se trailer

Tromsø Arctic Pride: Velvet Goldmine (35mm)

Regi:
Todd Haynes
Lengde:
2t 3m
År:
1998
Originaltittel:
Velvet Goldmine
Manus:
Todd Haynes
Medvirkende:
Ewan McGregor, Jonathan Rhys Meyers, Toni Collette, Christian Bale, Eddie Izzard, Emily Woof, Michael Feast
Land:
Storbritannia
Språk:
Engelsk tale, norsk tekst
Tilhører tema:
Arctic Pride 2018

Se Todd Haynes´ kultklassiker og glamrock-epos – en hyllest til David Bowie!

Hva skjedde egentlig med Brian Slade? Mens glamrocken herjet England var han en av de største - før han forsvant. Tilsynelatende ble han myrdet på scenen, men ryktene sa at det hele var en bløff.

Ewan McGregor (Trainspotting, m.m.) spiller en av hovedrollene i denne filmen fra London på sitt villeste; en fascinerende, fargerik og underholdende vinner av "Juryens Spesialpris" i Cannes. Velvet Goldmine er regissert av Todd Haynes, som også står bak Far From Heaven som vises under Pride-festivalen.

Det er begynnelsen på 70-tallet og glamrocken tar verden med storm. Den utfordrer flower power-generasjonen med glitter og brutale lyder. I begivenhetenes sentrum står Brian Slade, eller Maxwell Demon som han kaller seg. Han inspirerer mengder av tenåringer, både gutter og jenter, til å bruke make-up og utforske sin egen seksualitet.

Slade blir etter hvert oppslukt av seg selv, og er ikke i stand til å rømme fra den personen han har skapt. Han arrangerer et mord på seg selv mens han holder konsert og forsvinner fra overflaten.

På midten av 80-tallet er det den gigantiske arena-rocken som råder, men glamrocken er ikke glemt. Arthur, en brite som jobber som journalist i New York, får i oppgave å skrive en artikkel i forbindelse med Brian Slades forsvinningsnummer. Arthur tar på seg oppdraget og begynner å undersøke hva som egentlig skjedde med sitt tidligere idol.

Musikken i Velvet Goldmine spiller en meget sentral rolle. REMs Michael Stipe har jobbet for å få til en utrolig miks av originalmateriale, nyinnspillinger og nyskrevet musikk. Placebo var tøffe nok til å stille opp med en ny versjon av "20th Century Boy" og Ewan McGregor gjør suverene versjoner av låtene til Iggy Pop. Gammelt materiale av Lou Reed, T. Rex, Brian Eno og Roxy Music forenes med ny musikk av blant andre Pulp og Teenage Fanclub. Andre som er med på musikksiden er Bernard Butler, Thom Yorke og Jonny Greenwood fra Radiohead, samt Thurston Moore og Steve Shelly fra Sonic Youth.

Tidligere visninger:

  • mandag 05.11.18 Kl. 20:30