Velkommen, Mr. Chance

Velkommen, Mr. Chance

Regi:
Hal Ashby
Lengde:
2t 10m
År:
1979
Originaltittel:
Being There
Medvirkende:
Peter Sellers, Shirley MacLaine, Melvyn Douglas, Jack Warden, Richard Dysart
Land:
USA, Vest-Tyskland
Språk:
Engelsk (engelsk tekst)
Tilhører tema:
Tromsø Filmklubb

En enkel mann begir seg ut i verden. Med sin stillferdige fremtoning og sitt naive vesen gir han menneskene han møter større innsikt i seg selv.

Peter Sellers spiller Chance, en enkel mann som hele sitt liv har vært gartner for en velstående mann i Washington DC. Når han blir tvunget til å forlate hjemmet og vandrer ut i byen for første gang endres livet hans dramatisk. Gjennom en serie av hendelser gir han inntrykk av å være en høyt utdannet og veltalende mann. I hans enkle fremtoning og utsagn finner andre mennesker dype budskap og refleksjon.

Filmen er nedtonet og utspilles sakte scene for scene, men er også morsom når protagonisten settes i situasjoner han absolutt ikke har erfaring med. Kontrasten mellom Chance og menneskene han omgir seg med er stor. De underliggende antakelsene som gjøres om ham driver historien videre. Peter Sellers er kjent for mange i en mer energisk rolle som Inspektør Clouseau fra Pink Panther-filmene. I VELKOMMEN, MR. CHANCE spiller han rollen som enkel og stillferdig på en overbevisende måte. Dette er en kritikerrost og interessant film.

Trivia: Filmen er inkludert i American Film Institute sin liste over de 100 morsomste amerikanske filmer. På gravsteinen til Peter Sellers står et sitat fra Being There: Life is a state of mind.

Filmen vises i samarbeid med sosiologforeningen i Tromsø.

Medlemskap og billetter til filmklubben kjøpes i døra før hver forestilling.

Tidligere visninger:

  • onsdag 04.04.18 Kl. 21:00