Utvandrerne Se trailer

Utvandrerne

Regi:
Erik Poppe
Lengde:
2t 29min
År:
2022
Manus:
Anna Bache-Wiig & Siv Rajendram Eliassen (basert på Vilhelm Mobergs roman)
Medvirkende:
Anna Bache-Wiig , Siv Rajendram Eliassen
Land:
Sverige, Norge
Språk:
Svensk, engelsk (norsk tekst)
Aldersgrense:
12 år
Distribusjon:
SF Norge

Erik Poppes poetiske filmatisering av den svenske romanklassikeren.

En svensk familie kjemper for å overleve på en liten gård på landsbygda. Landet deres er fattig og avlingene deres knappe. Året er 1849, og Karl Oskar begynner å drømme om et bedre liv i Amerika, mulighetenes land.

På midten av 1800-tallet forlot millioner av skandinaver sult og nød i håp om et bedre liv i Amerika. I denne episke fortellingen følger vi Kristina, Karl Oskar og deres små barn på deres farlige reise over Atlanterhavet og videre inn i det ville Nord-Amerika. Utfordringene er enorme, og noen må ofres for at andre kan overleve.

Dette er en klassisk historie om hvem vi er, hvor vi hører hjemme og hvordan vi kan nå drømmene våre. Filmen har Lisa Carlehed i hovedrollen som Kristina, Gustaf Skarsgård som ektemannen Karl Oskar, og den internasjonale popstjernen Tove Lo som med-emigrant, og deres flotte opptredener gjør dette til et gripende drama. Poppe har gjort filmen relevant, og vi kan se paralleller til dagens innvandrere - som håper på en bedre fremtid, om ikke for seg selv - så i det minste for barna deres.

Erik Poppe er kjent for sine flettverkshistorier i filmer som Hawaii, Oslo og deUsynlige, og dramaer om norsk historie som Kongens nei og Utøya, 22. juli. Han har vært nominert til og vunnet flere gjeve priser over hele verden.


Tidligere visninger:

  • fredag 04.11.22 Kl. 13:00