Urstemmen

Urstemmen

Regi:
Martin Otterbeck, Vegar Aase
Lengde:
58m
År:
2016
Land:
Norge
Språk:
Norsk (engelsk tekst)
Distribusjon:
Rein Film
Tilhører tema:
Musikk på kino

En rykende fersk dokumentar om en av landets aller beste vokalister!

Månedens film i vår populære "Musikk på kino" serie er et nært og underholdende portrett av den anerkjente og prisvinnende musikeren Anneli Drecker.

I 2017 feirer Drecker 30 år som artist. Frustrert over dagens overfladiske fokus på utseende i pop industrien tar hun fatt på en utdannende reise og doktorgrad for å lære gamle teknikker fra forskjellige mentorer innenfor tradisjonell sang, i jakt på urstemmene.

URSTEMMEN hadde sin verdenspremiere ved Tromsø Internasjonale Filmfestival (TIFF) i januar og var en av de best besøkte filmene i årets Film fra Nord-program ved festivalen.

Avisa Nordlys skrev i sin anmeldelse av filmen: URSTEMMEN er en film der en av de største artistene Tromsø har fostret letter litt på sløret om hva som driver henne som musiker etter så mange år. Men like mye som det er en dokumentar om Drecker og hennes prosjekt, er filmen også en utforsking av stemmen som instrument og kulturbærer. Det gir interessante perspektivet i en tid der musikk gjerne er gjennom kommersialisert og ofte handler om helt andre ting enn det «ekte».

Les også iTromsøs intervju med en av regissørene Martin Otterbeck, samt Nordlys sitt intervju med Anneli Drecker om filmen.

Tidligere visninger:

  • torsdag 09.03.17 Kl. 20:00