UNDERCOVER I BRÜGGE

UNDERCOVER I BRÜGGE

Regi:
martin mcdonagh
Lengde:
1t 47min
År:
2008
Originaltittel:
In Bruges
Manus:
Martin McDonagh
Medvirkende:
Colin Farrell, Brendan Gleeson, Ralph Fiennes, Clémence Poésy, Jérémie Renier,
Land:
USA
Språk:
Engelsk (norsk tekst)
Tilhører tema:
Tromsø Filmklubb

To irske leiemordere søker dekning i den vakre kanalbyen Brügge i Belgia.

Duoen består av den beherskede veteranen Ken (Brendan Gleeson) og den dristige nykommeren Ray (Colin Farrell). De må holde lav profil mens de venter på nye ordre fra sjefen etter at forrige oppdrag gikk katastrofalt. Ken griper feriemuligheten og lar seg fascinere av middelalderbyens rike historie, vakre kunstverk og slående arkitektur. Ray klarer ikke å frigjøre seg fra en mørk skygge som henger over dem, mens stadig dystrere konflikter utspiller seg i den billedskjønne byen.

Dette er langfilm debuten til britisk-irske Martin McDonagh som for tiden er aktuell med filmen The Banshees of Inisherin, med de samme to skuespillerne i hovedrollene. Undercover i Brügge overrasker tvers igjennom, mens alvorlige temaer som skyld, rettferdighet og etikk belyses gjennom et fantastisk manus i pittoreske omgivelser. Gleeson og Farrell storspiller og deres kjemi er aldeles suveren, som fører til mange komiske og tragiske høydepunkter.

Filmen vises av Tromsø Filmklubb. Filmklubbmedlemskap kjøpes på filmklubben sine nettsider

Se også Martin McDonaghs The Banshees of Inisherin, der han gjenforenes med Colin Farrel og Brendan Gleeson, på Verdensteatret i kveld kl. 18.45.

Tidligere visninger:

  • onsdag 01.03.23 Kl. 21:00