Ruben Östlund: Turist Se trailer

Ruben Östlund: Turist

Regi:
Ruben Östlund
Lengde:
1t 59m
År:
2014
Medvirkende:
Johannes Bah Kuhnke, Lisa Loven Kongsli, Kristofer Hivju
Land:
Sverige
Språk:
Svensk og norsk tale, norsk tekst
Tilhører tema:
Ruben Östlund

Regissør Ruben Östlund retter sitt satiriske blikk mot en kjernefamilie på skiferie i idylliske Alpene.

Turist handler om etterspillet av en katastrofe (som aldri inntreffer). Hva skjer hvis en far kun redder seg selv når hele familien står i fare for å bli tatt av et snøskred? Hva hadde du gjort? Hvordan hadde du reagert? Alt ligger til rette for en tragisk komedie eller komisk tragedie, og ikke minst et nådeløst oppgjør med den skandinaviske folkesjelen.

Östlund hadde tidligere gjort seg bemerket ved å ta opp betente temaer med nådeløs humor og en særegen filmstil i sine filmer Play og De ufrivillige, som vi også viser denne måneden.

Filmvisningen innledes av Ida Madsen Hestman, kulturjournalist og medieviter. Hvor mye sårbarhet får menn lov til å vise på film? Gjennom teorier for maskulinitet og tone i film har Hestman sett på forventninger vi har til mannlige karakterer. Hvor passer Tomas i Turist inn? Klarer han å bryte med forventningene til sitt kjønn? Turist er del av vår Ruben Östlund-serie i desember, der vi viser alle hans spillefilmer. Filmserien er støttet av Stiftelsen Fritt Ord.

Tidligere visninger:

  • onsdag 13.12.17 Kl. 20:15