Historisk filmhelg: Trondheimsreisen Se trailer

Historisk filmhelg: Trondheimsreisen

Regi:
Magnus Skatvold
Lengde:
1t 19m
År:
2018
Originaltittel:
Trondheimsreisen
Medvirkende:
Liv Ullmann, Odd Reitan, Anne B. Ragde, Ulf Risnes
Land:
Norge
Språk:
Norsk
Distribusjon:
Storytelling Media

Hvem var den første som kysset Liv Ullmann? Hvem vant damenes pokal under landsrennet på ski i Gråkallen i 1921? Hva skjedde med jødene i Trondheim under verdenskrigen?

TRONDHEIMSREISEN er en munter og tidvis dramatisk reise gjennom tiden, fra begynnelsen av 1900-tallet og fram mot våre dager. Den er laget av filmer fra nasjonale arkiver og fra loft og kjellere i private hjem.

Filmene er sjelden eller aldri tidligere vist for publikum. Nå er de sydd sammen til et nytt filmunivers. Filmens humoristiske drama kommer fram i intervjuer med profilerte og mindre kjente trondhjemmere som forteller om sine vandringer gjennom tiden.

Fortellingen er større enn Trondheim. Dette er filmen om hvordan det menneskelige fellesskapet utviklet seg i Norge, fra kroningen av kong Haakon i 1906, til oljeøkonomien endret forståelsen av hva fellesskap innebærer.

I samarbeid med Den norske historiske forening inviterer vi til «historisk filmhelg» 25.-27. mai! På programmet står fire filmer som på ulikt vis gir oss innsikt i nasjonal eller internasjonal historie.

Filmvisningen innledes av historiker og professor Hallvard Tjelmeland ved UiT.

Tidligere visninger:

  • søndag 27.05.18 Kl. 19:30