Tromsø Arctic Pride: En fantastisk kvinne Se trailer

Tromsø Arctic Pride: En fantastisk kvinne

Regi:
Sebastián Lelio
Lengde:
1t 43m
År:
2017
Originaltittel:
Una mujer fantástica
Medvirkende:
Daniela Vega, Francisco Reyes, Luis Gnecco, Aline Kuppenheim, Amparo Noguera
Land:
Chile, Spania, Tyskland, USA
Språk:
Spansk tale, norsk tekst
Tilhører tema:
Arctic Pride 2018

"En nydelig, klok og viktig film som beveger på flere plan, så vel hva gjelder kjønn og identitet, som fordommer, utenforskap og det å gå videre etter et tap som snur livet fullstendig på hodet." - Dagsavisen

Orlando har gått fra kone og barn for å leve livet med den 20 år yngre Marina. Det høres kanskje ut som en velkjent historie, men når hennes nye flamme brått går bort sitter Marina igjen som mistenkt av politiet og forhatt av Orlandos etterlatte. Forviklingene følger, og fordommene mot Marina som den andre - og transkjønnede - kvinnen, står i kø. Rettighetene hennes faller mellom alle stoler, og selv om ingen riktig vet hvordan de skal forholde seg til henne, viser hun vei med sin indre styrke og sitt pålitelige moralske kompass.

Det kulturelt konservative Chile utgjør rammen for dette utradisjonelle mellommenneskelige dramaet og dets trykkende, klaustrofobiske relasjoner. Regissør Sebastián Leilos portrett av en sterk og egenrådig dame preges av høyt tempo og flott foto, men det er hovedrolleinnehaver Daniela Vega som stjeler showet.

Med EN FANTASTISK KVINNE gjenforenes teamet bak GLORIA (2013) for å fortelle en ny historie om en kvinne som nekter å føye seg etter samfunnets forventninger.

Tidligere visninger:

  • mandag 05.11.18 Kl. 18:00
  • tirsdag 06.11.18 Kl. 13:00