Tromsø Arctic Pride: Portrett av en kvinne i flammer (førpremiere)

Tromsø Arctic Pride: Portrett av en kvinne i flammer (førpremiere)

Regi:
Céline Sciamma
Lengde:
1t 59m
År:
2019
Originaltittel:
Portrait de la jeune fille en feu
Medvirkende:
Noémie Merlant, Adèle Haenel, Luàna Bajrami, Valeria Golino
Foto:
Claire Mathon
Musikk:
Jean-Baptiste de Laubier, Arthur Simonini
Land:
Frankrike
Språk:
Fransk (norsk tekst)
Tilhører tema:
Arctic Pride 2019

Et malerisk mesterverk

Kunstneren Marianne ankommer en isolert øy i Bretagne på slutten av 1700-tallet. Hun har i oppdrag å male et portrett av den vordende bruden, Héloïse.

Flere har forsøkt å male Héloïse før, men som eneste mulige protest mot et arrangert ekteskap, nekter hun å la seg avbilde. Marianne utgir seg for å være en tjenestepike, som tar med Héloïse på daglige gåturer, hvor hun i det stille kan observere henne. Med hukommelsen som eneste verktøy blir portrettet ferdig, men gjengir det hvem Héloïse egentlig er?

PORTRETT AV EN KVINNE I FLAMMER er en usedvanlig vakker film om minner, vennskap, kjærlighet og sterke kvinner. Filmen er også en hyllest til de ofte glemte kvinnelige kunstnerne gjennom historien. En umiddelbar klassiker!

Céline Sciamma er en av Frankrikes mest spennende regissører. Hun har laget en håndfull ikoniske filmer, hvor seksualitet, feminisme og kvinnelige karakterer alltid står sentralt. PORTRETT AV EN KVINNE I FLAMMER var en av de store favorittene på årets filmfestival i Cannes, og vant både prisen for beste manus og Queer-palmen.

Sveinung Wålengen, leder ved Verdensteatret - Cinemateket i Tromsø, holder en innledning til filmen.

Tidligere visninger:

  • fredag 15.11.19 Kl. 19:00