FATTY PÅ NYE EVENTYR + DEN MASKERTE PRINS / LIVE: UGRESS & NASRA

FATTY PÅ NYE EVENTYR + DEN MASKERTE PRINS / LIVE: UGRESS & NASRA

Regi:
Fatty Arbuckle, Hal Roach
Lengde:
45 min.
År:
1918 + 1920
Medvirkende:
Roscoe ‘Fatty’ Arbuckle, Buster Keaton, Harold Lloyd
Land:
USA
Språk:
Stum
Aldersgrense:
5 år
Distribusjon:
Norsk Filmklubbforbund
Tilhører tema:
Stumfilmdager 2021

Barnefilmklubben og TIFF inviterer til spretten og sprø elektronika for spretten og sprø komikk!

Forestillingen består av to korte stumfilmklassikere med Fatty Arbuckle, Buster Keaton og Harold Lloyd fra Norsk Filminstitutts filmarkiv.

FATTY PÅ NYE EVENTYR (The Cook), 18 min.

Forsøket på å effektivisere driften av en fancy restaurant gjennomført av kokken, Fatty Arbuckle og kelneren, Buster Keaton, ender i fullt kaos.

DEN MASKERTE PRINS (Get Out and Get Under), 21 min.

Gutten (Harold Lloyd) skal spille hovedrollen i et teaterstykke og har forsovet seg. Etter en rekke uhell når han teateret hvor rivalen har gjort stor suksess i rollen som Den Maskerte Prins. Med hjelp av avledningsmanøvrer får han lurt rivalen ut av teateret og ifører seg kostymet slik at han kan motta applausen fra et begeistret publikum og kjærestens beundring.

MUSIKERE

De to musikerne og komponistene Nasra Ali Omar og Ugress (Gisle Martens Meyer) er en optimal duo til å tonesette slike elleville bilder. Nasra spiller slagverk, samples og perkusjon, og Gisle spiller elektrisk fiolin, Keyboards, samples, effekter og beats. Sammen utgjør de et slående energisk og elektrisk uttrykk, fremført med en humørfylt entusiasme og filmatisk forståelse som retter seg til målgruppen for Tromsø barnefilmklubb. Selve musikken vil ha elementer av orkestrert og stemninger med innslag av lette melodier som er barnevennlige og lett gjenkjennelig.

Duoen har samarbeidet i mange år med prosjektet Ugress, som har turnert Europa med sin filmatiske elektronika, som opptrer like ofte i nattklubber som i kinoer. Begge har lang erfaring med flere bestillingsverk til stumfilmer, samt flere års turnering på barneskoleturneer med Rikskonsertene. Martens Meyer har også blant annet laget musikken til NRKs serier Kometkameratene, Barnas Supershow og Ekspedisjon Nansen.

Forestillingen er i regi av Tromsø Barnefilmklubb. Det er gratis inngang for barnefilmklubbens medlemmer. Medlemskap eller enkeltbillett til forestillingen kan kjøpes i døra. Det er gratis inngang med festivalpass til Stumfilmdager. Merk: I henhold til nasjonale retningslinjer vil det ikke selges mer enn 100 billetter totalt til forestillingen.

Tidligere visninger:

  • lørdag 24.04.21 Kl. 12:00