TO DIE FOR [35mm] Se trailer

TO DIE FOR [35mm]

Regi:
Gus van Sant
Lengde:
1t 46m
År:
1995
Medvirkende:
Nicole Kidman, Matt Dillon, Joaquin Phoenix, Casey Affleck, Illeana Douglas, Alison Folland, Dan Hedaya, Wayne Knight, Kurtwood Smith, Holland Taylor, Susan Traylor, Maria Tucci, Tim Hopper
Land:
USA
Språk:
Engelsk tale, med norske undertekster
Distribusjon:
Nasjonalbiblioteket

Oppmerksomhet var alt hun ønsket seg...

Gus van Sants bekmørke komedie og surrealistiske drama TO DIE FOR fyller 25 år og Verdensteatret feirer med å vise filmen fra lekkert 35mm format!

Småby-skjønnheten Suzanne Stone er nær prototypen på dum blondine, men har en djevelsk stahet og sluhet. Hennes ambisjoner strekker seg langt utover ekteskapet med kjedelige Larry.

Målet er å komme på tv, bli berømt og få eget show. Hun skyr ingen midler for å nå sitt mål, og er villig til å ofre hva som helst og hvem som helst. Etter å ha snakket seg til en jobb som værdame på en lokal tv-stasjon, bestemmer hun seg for å lage en dokumentarfilm.

Hun kommer i kontakt med tre ungdommer som viser seg å være nyttige når ting synes å utvikle seg i gal retning, og ektemannen Larry står i veien for hennes store drømmer.

TO DIE FOR var Nicole Kidmans første ordentlige hovedrolle i USA og satte henne for alvor på kartet over bransjens mest ettertraktede skuespillere. Hun vant en Golden Globe for rollen i denne filmen, som også har en purung Joaquin Phoenix i en av birollene som også ble hans virkelige gjennombrudd. TO DIE FOR er vel så fascinerende i dag som da den kom for 25 år siden, gå ikke glipp av sjansen til å se den igjen på kino - attpåtil fra lekkert 35mm format.

Tidligere visninger:

  • søndag 08.11.20 Kl. 18:15
  • onsdag 11.11.20 Kl. 18:45