TITANIC

TITANIC

Regi:
James Cameron
Lengde:
3t 14m
År:
1997
Medvirkende:
Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Billy Zane
Musikk:
James Horner
Land:
USA
Språk:
Engelsk (norsk tekst)
Tilhører tema:
Tromsø Filmklubb

Everybody called it the ship of dreams, and it was. It really was.

Å skrive et handlingsreferat om TITANIC føles overflødig. Filmen som «alle» så, og enten trykket til sitt bryst eller hatet med en lidenskap (som nesten kan matche kjærlighetshistorien som utfolder seg på lerretet) er kjent for de aller fleste. Den knuste alle rekorder, og sopte med seg rekordmange 11 Oscar-statuetter da den kom.

Siden da har filmens kvaliteter blitt trukket i tvil av flere, og i noen sirkler har den nærmest blitt latterliggjort. De siste årene har den fått en kritisk renessanse. Dette er vel fortjent. Den sentrale historien om fattiggutten og overklassejenta er til tider plump og klisjéfylt, men alltid gripende. Deres forhold fungerer som en inngang til skipet, tiden og all dens vidundre. Vi blir introdusert til et enormt persongalleri som alle sammen får tid til å utfolde seg. Personer fra alle samfunnslag blir presentert, og en blir servert mikroinntrykk av en mengde antall aspekter ved skipet. Tid vies til alt fra kaptein og arkitekt av skipet, til gutta i motorrommet som alle har sin historie å fortelle. Filmen er på ingen måte perfekt, men er derimot på alle måter et fantastisk spetakkel, og den siste timen er muligens 90-tallets beste actionsekvens. Dette er en unik sjanse til å se en av tidenes største filmer på kino.

Omtale: Carl Arne Løchen Arnesen

Trivia: Filmen var spådd å bli en enorm flopp, og regissør Cameron som skrev, regisserte, produserte og klippet filmen fikk mye av kritikken. Filmen endte opp med å bli tidenes største kassasuksess.

Filmen vises av Tromsø Filmklubb. Billetter og medlemskap til filmklubben kan kjøpes i døra foran hver visning.

Tidligere visninger:

  • lørdag 22.02.20 Kl. 15:00