TIFF JUNIOR 2021: GUTTEN OG JERNKJEMPEN

TIFF JUNIOR 2021: GUTTEN OG JERNKJEMPEN

Regi:
Brad Bird
Lengde:
1t 26 min
År:
1999
Medvirkende:
Benjamin Helstad, Gjertrud Jynge, Kåre Conradi, Håvard Bakke, Nils Ole Oftebro
Land:
USA
Språk:
Norsk tale
Aldersgrense:
6 år
Tilhører tema:
TIFF Junior 2021

Et animert mesterverk, nylig referert til i Steven Spielbergs Ready Player One, om en gutt og en gigantisk robot med et hjerte av gull.

Historien er lagt til 1957. I den lille byen Rockwell er ikke Annie Hughes opptatt av de store farene i verden. For henne er det strevsomt nok å tjene til smør på brødet og oppdra sønnen Hogarth. Den viltre og oppfinnsomme niåringen er stadig vekk på leting etter en invasjon fra verdensrommet eller andre skumle trusler.

En dag ser det ut til at fantasien blir til virkelighet. En lokal fisker som overlever en voldsom storm hevder å ha sett en kjemperobot reise seg ute i havet. Hogarth er den eneste som tror på historien, og setter ut på eventyrferd. Han finner en nesten 20 meter høy jernmann som spiser metall. Snart skjønner Hogarth at kjempen er snill og veldig nysgjerrig på det rare stedet han har kommet til.

Ryktene begynner å gå i Rockwell. Er det en sovjetisk invasjon på gang? Kanskje besøk fra det ytre rom? En statlig agent blir sendt fra Washington for å avdekke mysteriet. Hogarth skjønner at hans nye, store venn må gå i dekning og hans venn skraphandleren Dean går med på å gjemme kjempen på vrakplassen sin.

Men situasjonen kommer ut av kontroll når agenten oppdager kjempen og overtaler Forsvaret til å ødelegge ham. Det er ikke lenger bare kjempen som trues, hele Rockwell kan gå opp i røyk. Det er i slike stunder du ser hvem som virkelig er vennene dine. Noen ganger er de til og med av jern...

Bli med på omvisning på maskinrommet etter filmen. Les mer HER.

Kjøp billetter HER.

Les mer om hele TIFF Junior-programmet på tiffjunior.no.

Tidligere visninger:

  • lørdag 04.09.21 Kl. 17:00