This Much I Know to be True Se trailer

This Much I Know to be True

Regi:
Andrew Dominik
Lengde:
1t 45min
År:
2022
Medvirkende:
Nick Cave, Warren Ellis, Andrew Dominik
Land:
Storbritannia
Språk:
Engelsk tale
Distribusjon:
Trafalgar

Ny helaftens dokumentarfilm om Nick Cave og hans musikalske kompanjong Warren Ellis.

THIS MUCH I KNOW TO BE TRUE er filmet på location i London og Brighton og følger Cave og Ellis’ eksepsjonelle musikalske partnerskap mens de jobber med å fremføre sangene fra sine to seneste studioalbum Ghosteen (Nick Cave and The Bad Seeds) og Carnage (Nick Cave & Warren Ellis).

Filmen dokumenterer de aller første fremføringene av disse albumene, filmet våren 2021 i forkant av deres turné i Storbritannia. Her får vi se deres tette og kreative samarbeid, akkompagnert av sangere og en streng-kvartett, mens de livnærer og perfeksjonerer musikken til å fremføres fra scenen. Filmen inkluderer også en spesiell opptreden av deres nære venn og samarbeidspartner Marianne Faithfull.

THIS MUCH I KNOW TO BE TRUE er regissert av Andrew Dominik og er et ledsagende verk til One More Time with Feeling, hans forrige samarbeid med Nick Cave. Filmen dykker dypt inn i vennskapet og det høyst personlige forholdet mellom Cave og Warren Ellis, noe som tidligere kun har vært dokumentert glimtvis i pseudo-dokumentaren 20,000 Days on Earth fra 2014. Denne nye filmen vil stå som et nytt sentralt verk i de musikalske reisene til Cave og Ellis, som fanger deres humør og sinnsstemninger mens duoen beveger seg gjennom en ny og optimistisk fase i sine karrierer.

Filmen vil vises verden over onsdag 11. mai.

John-Kristian Dalseth, leder ved Cinemateket, vil holde en innledning før filmen.

Billetter: kr. 150,- (Ordinær) / kr. 120,- (Medlem ved Cinemateket)

Billetter i salg nå!

I anledning premieren på This Much I Know to be True, det nyeste samarbeidet mellom regissør Andrew Dominik og de musikalske kompanjongene Nick Cave og Warren Ellis, viser vi fire andre filmer i mai hvor musikerne har stått for soundtracket: Snøleoparden, The Proposition, Far From Men og The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford.

Tidligere visninger:

  • onsdag 11.05.22 Kl. 18:30
  • fredag 13.05.22 Kl. 13:00
  • fredag 13.05.22 Kl. 18:00
  • søndag 15.05.22 Kl. 20:45