This Changes Everything Se trailer

This Changes Everything

Regi:
Avi Lewis
Lengde:
1 time, 29 min.
År:
2015
Land:
USA, Canada
Språk:
Engelsk (utekstet)
Tilhører tema:
Månedens film

Står ideologi i veien for faktiske klimaløsninger? Har vi tid til å endre systemet – eller råd til å la være?

THIS CHANGES EVERYTHING (og boka med samme navn) går til angrep på kapitalismens tankemåte og hevder at vi ikke kan løse klimakrisen innenfor det nåværende økonomiske paradigmet men at vi må endre vår måte å se verden på. Samtidig mener både filmen og boka at klimakrisen er nettopp det vi trenger for å skape denne endringen i narrativen om vår sivilisasjon. Så, ikke bare skaper klimakrisen en nødvendighet for å gjøre noe, den skaper også en mulighet til å endre verden.

Må vi gå bort fra en tradisjonell kapitalisme for å løse klimakrisen? Eller kan den løses med teknologiutvikling og markedsløsninger innenfor det eksisterende paradigmet?

Naomi Kleins bok er utgangspunktet for Avi Lewis' film. Kleins argument er at klimakrisen ikke bare skaper en nødvendighet for å endre vår markedsstyrte tankemåte men at krisen gir oss den muligheten vi trenger for å skape en ny narrativ for menneskeheten, et nytt paradigme, der vi ikke ser på oss selv om herskere over naturen men som beskyttere og ivaretagere av den. Hva om klimakrisen ikke bare er et kritisk vendepunkt for verden men representerer den beste muligheten noensinne til å endre fundamentale oppfatninger om den? I dette spørsmålet ligger en grunnleggende kritikk av kapitalismen slik vi kjenner den og spørsmålet blir; er det mulig å løse klimakrisen innenfor kapitalismen eller må vi endre systemet?

Omtale: Cinemateket.no

Silje Lundberg, nestleder i Naturvernforbundet, holder innledning.

Merk: filmen vises uten norske undertekster.

Tidligere visninger:

  • torsdag 14.04.16 Kl. 20:00