Thelma

Thelma

Regi:
Joachim Trier
Lengde:
1t 54min
År:
2017
Manus:
Joachim Trier & Eskil Vogt
Medvirkende:
Eili Harboe, Kaya Wilkins, Henrik Rafaelsen, Ellen Dorrit Petersen
Land:
Norge
Språk:
Norsk (engelsk tekst)
Aldersgrense:
15 år
Tilhører tema:
Tromsø Filmklubb

Oscar-nominert sjangerfilm fra norsk films superduo Joachim Trier og Eskil Vogt.

Etter å ha blitt tatt opp ved et universitet i Oslo mot sine foreldres vilje, forlater Thelma for første gang den isolerte vestlandske landsbygda for å starte et nytt liv. Når hun får et anfall på lesesalen hjelpes hun av Anja, som er like åpen, utadvendt og utforskende som Thelma er innesluttet og avventende. Mellom dem oppstår et vennskap som i løpet av kort tid leder til noe mer – noe som blir svært problematisk for Thelma, som kommer fra et svært kristent hjem og som fortsatt i en viss grad kontrolleres av sine foreldre. Etter hvert som forholdet utvikler seg skjer også noe med Thelma: Anfallene kommer hyppigere, og uforklarlige og skremmende ting skjer mens anfallene pågår. Gradvis kommer det frem at det er ting i fortiden som kan forklare foreldrenes kontrollbehov og også Thelmas reaksjoner på fremstøtene til Anja.

Triers stjernegalleri både foran og bak kamera (flere av de som har medvirket på hans tidligere filmer har vært med også her) har bidratt til en mesterlig utført film om å finne seg selv, sin plass i tilværelsen og om å ta oppgjør med fortiden.

Den ble den norske Oscar-kandidaten for beste fremmedspråklige film i 2017. Den ble også nominert til flerfoldige priser i Norge og internasjonalt, og vant flere av dem.

Filmen vises i samarbeid med Arctic Pride.

Filmen vises av Tromsø Filmklubb. Filmklubbmedlemskap kjøpes på filmklubben sine nettsider.

Merk: filmen vises med engelske undertekster.

Tidligere visninger:

  • onsdag 09.11.22 Kl. 21:00