The Women of Ryazan / Live: Herborg Rundberg, Marianne Halmrast, Diana Mikheeva og Lin Valentine

The Women of Ryazan / Live: Herborg Rundberg, Marianne Halmrast, Diana Mikheeva og Lin Valentine

Regi:
Ivan Pravov, Olga Preobrazhenskaya
Lengde:
1t 7min
År:
1927
Originaltittel:
Baby ryazanskie
Medvirkende:
Kuzma Yastrebitsky, Olga Narbekova, Yelena Maksimova
Musikk:
Live: Herborg Rundberg, Marianne Halmrast, Diana Mikheeva og Lin Valentine
Land:
Sovjetunionen
Språk:
Stumfilm

Et sovjetisk stumfilm-drama fra 1927, om livet på landsbygda i Russland. Anna og hennes svigerinne Vasilisa har forskjellige tilnærminger til livet, der sistnevnte trosser åpenlyst den gamle livsstilen.

Det er våren 1914, like før utbruddet av første verdenskrig. Russland er fortsatt det gamle imperiet, ennå ikke modernisert av den kommende krigen og bolsjevik-revolusjonen. Bonden Vasili har to barn. Han gifter bort sønnen Ivan til Anna, men er sterkt imot datteren Vasilisas kjærlighet til Nicolai. Vasilisa bryr seg ikke, og drar hjemmefra for å starte et nytt liv med Nicolai uten å være formelt gift. Snart blir både Ivan og Nicolai innkalt til å kjempe for sitt moderland, og etterlater kvinnene sine for å kjempe sine egne kamper hjemme.

Women of Ryazan (Syndens landsby på norsk) er en mesterlig fortelling om det gamle vs det nye. Vi ser hvordan Russland forvandler seg, som fortalt gjennom sovjetiske øyne ikke mye mer enn et tiår etter at hendelsene fant sted. En enorm suksess da den ble utgitt, er filmen både et viktig historisk dokument om hvordan sovjetene på slutten av 1920-tallet så sin egen nyere historie, og en banebrytende stumfilm-prestasjon i seg selv.

OM MUSIKERNE: 

Herborg Rundberg (NO) er både komponist og spillende musikalsk leder for THE WOMEN OF RYAZAN 2022. Hun er en allsidig musiker og komponist med utdanning som både klassisk og rytmisk pianist fra Universitetet i Tromsø. I løpet av sin karriere har hun skrevet bestillingsverk for Riddu Riððu-festivalen, vært teatermusiker på Den Nationale Scene i Bergen, og komponert og fremført musikk til forestillingen Blå åker på Hålogaland Teater som hun også var musikalsk leder for. Hun en del av den eksperimentelle duoen LEAGUS som har gitt ut flere kritikerroste album.

Marianne Halmrast (NO) er en kontrabassist og el-bassist utdannet ved Jazzlinja i Trondheim. Siden 2008 har hun jobbet som landsdelsmusiker i Scene Finnmark hvor hun turnert på store og små turnéer både innenlands og utenlands. Hun har kompetanse innenfor mange rytmiske sjangere som jazz, pop, rock, friimpro og ulike typer folkemusikk. Det musikalske utrykket hennes er sterkt og egenstående. I hennes arbeide som landsdelsmusiker har hun i tillegg til å spille også komponert og produsert musikk til en rekke ulike prosjekter og teater.

Diana Mikheeva (RU) på trommer og perkusjon. Hun er ung og lovende trommeslager fra Murmansk. Hun har sin utdannelse fra College of Arts in Murmansk. Etter hvert har hun etablert seg som en profesjonell frilanse musikker og samarbeider med flere band i Russland både som en studio-musiker og også på konsert. Hennes eget prosjekt Goreo Tuma er i ferd til å utgi sin debutplate. I tillegg til å være en aktiv utøver er hun også instruktør.

Lin Valentine (RU) div blås, harper og vokal. Lin Valentine (Лин Валентин) er en musiker, artist og låtskriver fra Arkhangelsk, Russland. Hun har en grad i lingvistikk fra NArFU (Arkhangelsk) og i sirkumpolære studier fra Nord Universitet (Bodø), og hun bruker musikken sin som et middel til å fortelle en historie om Norden og dets folk. Lin spiller flere instrumenter, men identifiserer seg selv som "en musikalsk alkymist". I 2017 startet hun et prosjekt Music Alchemy, og har både fremført og organisert dusinvis av interaktive konserter i det russiske nord.

BILLETTER/FESTIVALPASS TIL STUMFILMDAGER 2022

Enkeltforestillinger: kr. 270,- (ordinær) / kr. 190,- (student/honnør/medlem*)

Festivalpass: kr. 525,- (ordinær) / kr. 425,- (student/honnør/medlem*)

* Medlem på Verdensteatret Cinemateket eller filmklubb.

Kjøp ditt festivalpass her!

Ta med en venn!

Tidligere visninger:

  • søndag 01.05.22 Kl. 18:00