THE UNKNOWN / LIVE: LES FRÈRES MÉDUSES & JENNIFER CHOI Se trailer

THE UNKNOWN / LIVE: LES FRÈRES MÉDUSES & JENNIFER CHOI

Regi:
Tod Browning
Lengde:
1t 3m
År:
1927
Originaltittel:
The Unknown
Manus:
Tod Browning, Waldemar Young, Joseph Farnham, Mary Roberts Rinehart (roman)
Medvirkende:
Lon Chaney, Norman Kerry, Joan Crawford, Nick De Ruiz, John George, Frank Lanning
Foto:
Merritt B. Gerstad
Musikk:
Les Frères Méduses
Land:
USA
Språk:
Stumfilm, engelske tekstplakater
Tilhører tema:
Stumfilmdager 2019

Gjør deg klar for forrykende flamenco, sigøynerjazz og dramatikk i sirkusmanesjen når gitarduoen Les Frères Méduses og fiolinist Jennifer Choi spiller live til Tod Brownings THE UNKNOWN (1927).

THE UNKNOWN
En kriminell, forelsket, fingerløs knivkaster er på rømmen. Han jobber på sirkus og må skjule hvor mange kroppsdeler han egentlig har igjen. Hva kan gå galt? The Unknown er tragisk absurd, og i sitt vesen en skrekkfilm. Filmen var tapt for publikum i over 50 år (delvis takket være tittelen). Den er også en strålende introduksjon til den klassiske stumfilmskuespilleren Lon Chaney. Chaney vokste opp med døve foreldre, og ble tidlig dyktig i pantomime, noe som nok var med på å gi ham kallenavnet «mannen med de tusen ansikter». I The Unknown spiller han mot en meget ung Joan Crawford, og de gjør begge uforglemmelige opptredener.

LIVE: LES FRÈRES MÉDUSES & JENNIFER CHOI
Lés Frères Méduses består av gitaristene Benoît Albert Randall Avers. De gikk begge ut fra musikkonservatoriet i Paris i 1999. I 2008 startet de denne duoen, hvor de kombinerer folkemusikk, klassisk repertoar, ny-impresjonisme og improvisasjon til en forrykende miks. Duoen har opptrådt på en rekke gitar- og kammermusikkfestivaler i USA og Europa, og har siden 2012 også opptrådt i filmkonsertformat. Med seg har de den New York-baserte fiolinisten Jennifer Choi. Hun er utdannet ved Juilliard Shool of Music og Oberlin Conservatory og er anerkjent som kammermusiker og solofiolinist både på plate og fra konsertsaler rundt i verden.
www.lesfreresmeduses.com
www.jenniferchoi.com

Aldersgrense: 15 år

Forestillingen er en del av Stumfilmdager 2019.
ENKELTBILLETT: 250,- / 175,- (student, honnør, filmklubb-/cinematekmedlem)
FESTIVALPASS: 500,- / 400,- (student, honnør, filmklubb-/cinematekmedlem)

Les Frères Méduses & Jennifer Choi
Les Frères Méduses & Jennifer Choi

Tidligere visninger:

  • torsdag 04.04.19 Kl. 20:00