THE SWEET EAST Se trailer

THE SWEET EAST

Regi:
Sean Price Williams
Lengde:
1t 44min
År:
2023
Manus:
Nick Pinkerton
Medvirkende:
Talia Ryder, Earl Cave, Simon Rex, Jacob Elordi, Earl Cave, Jeremy O Harris
Foto:
Sean Price Williams
Land:
USA
Språk:
Engelsk (Norsk tekst)
Aldersgrense:
15 år
Distribusjon:
Another World Entertainment

Den store kritikerfavoritten fra filmfestivalen i Cannes!

Lillian, en tenåring fra Sør-Carolina, skilles fra klassen sin på en skoletur til Washington DC under en skyteepisode på en bar. Derfra legger hun ut på et Alice i eventyrlandaktig eventyr til de mørkeste avkrokene av samtidens USA.

Før The Sweet East tok Cannes-festivalen med storm i fjor, var Sean Price Williams først og fremst kjent som filmfotograf for filminteresserte. Gjennom fotoarbeid på noen uavhengige amerikanske filmer, har han markert seg som en svært spennende filmfotograf. Med regidebuten stadfester han dette ytterligere. Filmen, en nihilistisk reise gjennom USA, der hverken konservative eller liberale er trygge, er stappfull av bekmørk humor som på mesterlig vis tar tempen på en nasjon på bristepunktet. Foran kameraet har Williams med seg stjerneskuddet Talia Ryder (Never Rarely Sometimes Always), Simon Rex (Red Rocket), Jacob Elordi (Euphoria), Ayo Edebiri (The Bear) og en rekke andre.

Om regissøren:

Sean Price Williams (f. 1971) er en amerikansk filmfotograf og regissør. Han har jobbet som filmfotograf for flere uavhengige amerikanske filmskapere, blant annet Safdie-brødrenes filmer Heaven Knows What (2014) og Good Time (2017), Alex Ross Perrys filmer Queen of Earth (2015) og Her Smell (2018), og Abel Ferraras Zeros and Ones. The Sweet East er regidebuten hans og hadde premiere på filmfestivalen i Cannes under sideseksjonen Directors Fortnight i 2023.

Mesterfotograf Sean Price Williams fikk Cannes-festivalen til å eksplodere med sin første film som regissør! – Montages

Billetter: