THE SWALLOWS OF KABUL

THE SWALLOWS OF KABUL

Regi:
Zabou Breitman, Elea Gobbe-Mevellac
Lengde:
1t 21 min
År:
2019
Originaltittel:
Les Hirondelles de Kaboul
Medvirkende:
Simon Abkarian, Zita Hanrot, Swann Arlaud, Hiam Abbass
Land:
Frankrike
Språk:
Fransk tale, engelske tekster
Aldersgrense:
12 år

Fra studioet bak prisbelønte franske animasjonsperler som Trillingene fra Belleville og Ernest & Celestine kommer denne vakre filmen, som formidler den melankolske stemningen i Kabul i 1998 få år etter at Taliban-styret har tatt makta.

Vi møter to par fra ulike generasjoner som også representerer ulike perspektiver: desperasjon og håp, begge menneskelige reaksjoner etter år med grusom afghansk krig. Glimt av hvordan livet i hovedstaden pleide å være, blir vevd inn i nåtidens dystre stemning. Fengselsvakten Atiq og kona Mussarat har vært gift i mange år, men nå er det så vidt de snakker sammen. Det unge paret Mohsan og Zunaira lengter på sin side etter byen slik den var før krigen, og er fulle av håp om en lysere fremtid. En rekke uheldige hendelser knytter etter hvert de fire karakterene sammen.

The Swallows of Kabul er basert på Yasmina Khadras roman med samme navn. Den er først filmet med skuespillere, noe som igjen dannet grunnlag for den digitale animasjonen og gir filmen et ekstra autentisk preg. Selve animasjonsstilen etterlikner akvarellmaling og gjør The Swallows of Kabul til en visuell nytelse.

Zabou Breitman (f. 1959) er en fransk skuespiller, regissør og produsent. Eléa Gobbé-Mévellec (f. 1984) er en fransk animatør og regissør. The Swallows of Kabul er deres første film sammen. Den ble først vist under filmfestivalen i Cannes, og har senere blitt satt opp på den anerkjente franske animasjonsfilmfestivalen Annecy.

Omtale: Film fra Sør

Tidligere visninger:

  • onsdag 08.09.21 Kl. 13:00
  • søndag 12.09.21 Kl. 18:45
  • onsdag 15.09.21 Kl. 13:00
  • fredag 17.09.21 Kl. 18:00
  • søndag 19.09.21 Kl. 17:00