THE STRAIGHT STORY [35mm] Se trailer

THE STRAIGHT STORY [35mm]

Regi:
David Lynch
Lengde:
1t 52m
År:
1999
Manus:
John Roach & Mary Sweeney
Medvirkende:
Richard Farnsworth, Sissy Spacek, Harry Dean Stanton
Land:
USA
Språk:
Engelsk tale, med norske undertekster
Distribusjon:
Nasjonalbiblioteket
Tilhører tema:
David Lynch 75 år

David Lynchs nydelige fortelling om en gammel manns roadtrip på tvers av USA - på en gressklipper.

I denne rørende og stillferdige filmen tegner regissør David Lynch et lyrisk portrett av en gammel manns reise på tvers av Amerika. I 1994 kjørte 73 år gamle Alvin Straight med en liten traktor fra Iowa til Wisconsin for å treffe sin bror Lyle, som han ikke har sett på mange år. På veien treffer han mange forskjellige mennesker, alt fra tenåringer på rømmen til en gammel veteran fra andre verdenskrig. Med sine enkle historier gjør Alvin sterkt inntrykk på disse karakterene som farger hans pilgrimsreise.

THE STRAIGHT STORY innledet et nytt kapittel i David Lynchs allsidige karriere da den kom ut i 1999. Etter flere produksjoner preget av tungt drama, psyokologi, vold og sex overrasket han både anmeldere og egne fans med denne varme og lune filmen - som faktisk ble distribuert av Disney da den kom ut. Richard Farnsworth er fantastisk i hovedrollen som Alvin, og ble nominert til Oscar for innsatsen i det som skulle vise seg å bli hans siste filmrolle.

Verdensteatret viser flere filmer av David Lynch denne måneden, for å feire at mesterregissøren fylte 75 år forrige måned. THE STRAIGHT STORY vises fra lekkert 35mm format.

Tidligere visninger:

  • fredag 19.02.21 Kl. 18:00
  • søndag 21.02.21 Kl. 18:00