The Squid and the Whale [35mm]

The Squid and the Whale [35mm]

Regi:
Noah Baumbach
Lengde:
1t 21min
År:
2006
Manus:
Noah Baumbach
Medvirkende:
Jeff Daniels, Laura Linney, Jesse Eisenberg, Owen Kline
Land:
USA
Språk:
Engelsk (norsk tekst)
Aldersgrense:
11 år
Distribusjon:
Nasjonalbiblioteket

The Squid and the Whale forteller en rørende historie om to unge brødre i tiden rundt foreldrenes opprivende skilsmisse i Brooklyn på 80-tallet.

I den eksentriske New York-familien Berkman, lever Bernard i den tro at han en gang var en stor forfatter, det til tross for at han nå "bare" har endt opp i en undervisningsstilling.

Da det viser seg at hans kone Joan har et fantastisk skrivetalent, splittes familien av innbyrdes sjalusi. Separasjonen blir etter hvert et faktum, og tilværelsen for alle de fire familiemedlemmene snus på hodet. Moren innleder et forhold til sin yngste sønns tennislærer og faren går inn i et forhold til en mye yngre kvinne, en kvinne som hans eldste sønn tilfeldigvis er stormforelsket i.

Regissør og manusforfatter Noah Baumbach er blitt belønnet med flere priser og nominasjoner for sine filmer. The Squid and the Whale er som et lite gjennombrudd å regne, og filmene som har kommet etter denne, deriblant Frances Ha og Marriage Story, har nådd et bredt publikum. Filmene hans kan tidvis minne om klassiske Woody Allen-verker, fulle som de er av humoristiske skildringer av intellektuelle nevrotikere som sliter med å omgås sine medmennesker.

Filmen vises på nydelig 35 mm.

Tidligere visninger:

  • lørdag 10.12.22 Kl. 17:00
  • onsdag 14.12.22 Kl. 20:30