Ruben Östlund: The Square Se trailer

Ruben Östlund: The Square

Regi:
Ruben Östlund
Lengde:
2t 25m
År:
2017
Manus:
Ruben Östlund
Medvirkende:
Claes Bang, Elisabeth Moss, Dominic West
Land:
Sverige
Språk:
Dansk / Engelsk / Svensk (norsk tekst)
Distribusjon:
Arthaus
Tilhører tema:
Ruben Östlund

Årets gullpalmevinner fra filmfestivalen i Cannes vises selvsagt i vår Ruben Östlund-serie!

Med sitt særegne, satiriske og sylskarpe blikk harselerer Ruben Östlund over samtiden, kunsten og media. Det blir både ubehagelig og komisk.

Christian er en respektert kurator ved et samtidsmuseum. Han er en skilt, men dedikert tobarnsfar, han kjører elbil og støtter gode saker. Museets neste utstilling - The Square - er en installasjon om nestekjærlighet som skal oppfordre oss til å være ansvarlige medmennesker. Men noen ganger er det vanskelig å leve opp til egne idealer: Christians barnslige håndtering av en frastjålet mobiltelefon drar ham inn i pinlige situasjoner, og samtidig har museets PR-byrå laget en ekstrem kampanje for The Square. Responsen er overveldende og det hele utløser en eksistensiell krise både hos museet og hos Christian.

Filmvisningen 3. desember kl. 19.00 innledes av Rossella Ragazzi, førsteamanuensis ved seksjon for kulturvitenskap ved UiT. The Square er del av vår Ruben Östlund-serie i desember, der vi viser alle hans spillefilmer. Filmserien er støttet av Stiftelsen Fritt Ord.

Tidligere visninger:

  • søndag 03.12.17 Kl. 19:00
  • mandag 04.12.17 Kl. 13:00