THE SOUVENIR Se trailer

THE SOUVENIR

Regi:
Joanna Hogg
Lengde:
2 timer
År:
2019
Medvirkende:
Honor Swinton Byrne, Tom Burke, Tilda Swinton
Land:
Storbritannia
Språk:
Engelsk (utekstet)
Aldersgrense:
15 år
Distribusjon:
Cinematekene
Tilhører tema:
Cinematekene i Norge

En av fjorårets aller beste filmer, signert den talentfulle filmskaperen Joanna Hogg, handler om en ung kunstner og destruktiv kjærlighet.

THE SOUVENIR er en rik, sofistikert og underholdende film om destruktiv kjærlighet, og både et fasciner­ende tidsbilde fra 80-tallets Storbritannia og en mer impresjonistisk anlagt film om kunstnerkall og om å finne fotfeste i livet. Filmen fikk strålende mottakelse, og var blant de mest kritikerroste filmene i fjor, sammen med filmer som Parasitt, Portrett av en kvinne i flammer og Marriage Story.

Filmen utspiller seg i 1980-tallets London, der den unge studenten Julie (spilt av Honor Swinton Byrne) forfølger sine ambisjoner om å bli filmskaper. Hun blir kjent med den karismatiske, kjederøykende og verdensvante Anthony (Tom Burke), som introduserer henne for den høykulturelle verdenen han beveger seg i. Et lidenskapelig, men farlig, forhold begynner å utvikle seg.

Filmen er et selvbiografisk verk som i høy grad er basert på regissør Joanna Hoggs egne opplevelser. Tittelen er hentet fra et 1700-talls maleri av Jean-Honoré Fragonard som hennes langt eldre og raffinerte elsker introduserte henne for. Detaljer som beliggenheten av og innredningen i hennes leilighet i London, samt enkelte replikker og hele dialoger basert på gamle brev, blir nøyaktig rekonstruert i filmen.

NB! Filmen vises uten undertekster.

Les om våre smittevernregler her!

Tidligere visninger:

  • torsdag 14.05.20 Kl. 18:00
  • fredag 15.05.20 Kl. 20:30