THE ROYAL TENENBAUMS

THE ROYAL TENENBAUMS

Regi:
Wes Anderson
Lengde:
1t 49 min
År:
2001
Medvirkende:
Danny Glover, Gene Hackman, Anjelica Huston, Bill Murray, Gwyneth Paltrow
Land:
USA
Språk:
Engelsk tale, norsk tekst
Aldersgrense:
12 år
Tilhører tema:
Tromsø Filmklubb

Eli Cash: «I always wanted to be a Tenenbaum».
Royal Tenenbaum: «Me too, me too.»

The Royal Tenenbaums er Wes Andersons tredje spillefilm, og her har han perfeksjonert den originale stilen han nå er kjent for, med en gjenkjennbar fargepalett, symmetrisk estetikk og et skuespillergalleri som går igjen i film etter film. Filmen omhandler den geniale familien Tenenbaum som består av tidligere vidunderbarn, nå godt voksne, som alle går igjennom personlige kriser når deres selvsentrerte og opportunistiske far, Royal (Gene Hackman), dukker opp i livene deres igjen etter tjue fraværende år.

Dette er en barnlig og fargerik, men allikevel svart komedie med et imponerende knippe skuespillere som Gene Hackman, Anjelica Huston, Ben Stiller, Gwyneth Paltrow, Luke Wilson, Owen Wilson, Bill Murray og Danny Glover. The Royal Tenenbaums ble nominert til Oscar for beste originalmanus, og Gene Hackman vant en Golden Globe for sin tolkning av familiens overhode, Royal.

Noe som også er verdt å trekke frem er lydsporet til filmen, som inneholder musikk av blant andre Rolling Stones, Elliott Smith, Nico og Ramones. Wes Andersons musikkvalg er en nøkkel til den emosjonelle effekten filmene hans har, og er rene gullgruven for alle musikkhipstere.

Filmen vises av Tromsø Filmklubb. Billetter kjøpes på filmklubben sine nettsider.

Tidligere visninger:

  • lørdag 20.11.21 Kl. 15:00