The Proposition (35mm) Se trailer

The Proposition (35mm)

Regi:
John Hillcoat
Lengde:
1t 44min
År:
2005
Manus:
Nick Cave
Medvirkende:
Guy Pearce, Ray Winstone, Emily Watson, Danny Huston, David Wenham
Musikk:
Nick Cave & Warren Ellis
Land:
Australia, Storbritannia
Språk:
Engelsk tale, norsk teskt
Distribusjon:
Nasjonalbibilioteket

Mektig og voldelig drama fra Australias villmark, med manus av Nick Cave!

I den nådeløse villmarken i Australia på 1880-tallet er de brutale Burns-brødrene etterlyst for en grusom forbrytelse. Da den ene, Charlie Burns, blir pågrepet kommer myndighetene, med den kompromissløse Kaptein Stanley i spissen med et utradisjonelt forslag for å få slutt på volden: Charlie må jakte og drepe sin egen bror Arthur, for å redde sin yngste bror fra å bli henrettet.

The Proposition tok både publikum og filmanmeldere med storm da den kom i 2006. VG ga filmen terningkast 6 og skrev:

Glimrende spill gir troverdighetsgys over hele linjen, den blodige brutalitet likeså - uforfalsket og hensynsløst ærlig. Foto viderefører all «indre» dualisme i karrige landskaper av voldsom skjønnhet. Akkurat slik - satt på spissen - må menneskers pionerferd også ha fortonet seg på mang en utpost i verden. Se den!

I tillegg til å stå for musikken sammen med partner Warren Ellis var Nick Cave også manusforfatter av filmen, som vant flere priser på filmfestivaler verden over, inkludert prisen for beste manus ved filmfestivalen i Venezia i 2006.

Filmen vises fra lekkert 35mm format.

I anledning premieren på This Much I Know to be True, det nyeste samarbeidet mellom regissør Andrew Dominik og de musikalske kompanjongene Nick Cave og Warren Ellis, viser vi fire andre filmer i mai hvor musikerne har stått for soundtracket: Snøleoparden, The Proposition, Far From Men og The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford.

Billetter:

Tidligere visninger:

  • søndag 15.05.22 Kl. 18:30