The Prestige [35mm] Se trailer

The Prestige [35mm]

Regi:
Christopher Nolan
Lengde:
2t 10min
År:
2007
Manus:
Christopher Nolan & Jonathan Nolan (basert på Christopher Priests roman)
Medvirkende:
Hugh Jackman, Christian Bale, Michael Caine, Rebecca Hall, Scarlett Johansson, David Bowie, Andy Serkis
Foto:
Wally Pfister
Land:
USA
Språk:
Engelsk (norsk tekst)
Distribusjon:
Nasjonalbiblioteket

To unge tryllekunstnere i Victoriatidens England utkjemper en vennskapelig konkurranse som utarter til bitter rivalisering etter at et dristig triks ender i tragedie. De setter eget og andres liv i fare for å flytte magiske grenser og knuse hverandre.

Robert Angier og Alfred Borden er svært ulike. Angier er den store showmannen som vet å fange publikum fra første til siste svimlende øyeblikk. Borden er en minst like god tryllekunstner, men han er mer innadvent, ikke i stand til å "selge" sine forbløffende triks like elegant som sin venn og konkurrent. Dette skal forandre seg etter som de to kappes om å overgå hverandre i å presentere ubegripelige tryllekunster.

Angier og Borden underholder publikum i et omskiftelig, travelt og stadig mer teknologisk avansert London. Tryllekunstnere er idoler og kjendiser av ypperste klasse. Angier og Borden begynner som venner i gjensidig beundring over den andres fingernemme framskritt på scenen. Så feiler et stort nummer fatalt, og de to vennene blir bitre fiender som setter alt inn på å utkonkurrere hverandre. Triks etter triks, forestilling etter forestilling, blir konkurransen råere. Snart er den grenseløs og farlig. Til og med voldsomme krefter satt i scene av det vitenskapelige geniet Nikola Tesla blir benyttet. Det er ikke lenger bare de to rivalene som er i livsfare...

The Prestige er et tidlig mesterverk fra Christopher Nolan, en av få Hollywood-auteurer i blockbuster-segmentet. Filmen er en forholdsvis ukjent perle som mange mener ikke fikk den oppmerksomheten den fortjente når den ble vist her i Norge, så vi benytter nå sjansen til å trekke den opp av hatten igjen, ettersom Nolan er aktuell med en av sine mest ambisiøse filmer til nå, nemlig Oppenheimer.

Filmen vises på flott 35mm format fra Nasjonalbibliotekets arkiv.

Tidligere visninger:

  • lørdag 26.08.23 Kl. 19:30
  • fredag 01.09.23 Kl. 18:00