THE MONSTER

THE MONSTER

Regi:
Roberto Benigni
Lengde:
1t 52 min
År:
1994
Originaltittel:
Il Mostro
Medvirkende:
Roberto Benigni, Nicoletta Braschi, Michel Blanc, Dominique Lavanant
Land:
Italia/Frankrike
Språk:
Italiensk tale, engelske tekster
Aldersgrense:
12 år
Tilhører tema:
Tromsø Filmklubb

Han straffer den autonome kroppsdelen sin!

I begynnelsen av The Monster får vi se en nyhetsreportasje om en seriermorder som er på frifot. Han har drept 18 kvinner i løpet av årene, og politiet har ikke funnet noen mistenkte - helt til den uskyldige mannen Loris (Roberto Benigni) snubler inn i bildet da han prøver seg på feil dame på en fest. Loris jobber som landskapsgartner, og etter et uhell med en motorsag ender han opp som hovedmistenkt. Politiet sender en spaner etter ham for å skaffe nok bevis, og stakkars Loris greier selvsagt å vikle seg inn i flere uheldige og mistenkelige situasjoner.

Før han vant Oscar for Livet er herlig (1997) var Benigni på vei opp på den italienske stjernehimmelen. Mange har sammenlignet Benigni med geniene Charlie Chaplin og Buster Keaton, og han er en fysisk komiker på høyde med disse legendene. Han skrev manus, spiller hovedrollen, har regien og er produsent for denne filmen, men det er Nicolette Braschi som er filmens store stjerne.

Dette er en forviklingskomedie med et stort hjerte, mørke undertoner og en klønete klovn i midten. Filmen danket ut Løvenes konge og Forrest Gump på italienske kinoer, og med sin smakløse og uimotståelige humor er det lett å skjønne hvorfor.

Filmen vises av Tromsø Filmklubb. Billetter kjøpes på filmklubben sine nettsider.

Tidligere visninger:

  • lørdag 25.09.21 Kl. 15:00