THE MATRIX [35mm]

THE MATRIX [35mm]

Regi:
The Wachowski Brothers
Lengde:
2t 16m
År:
1999
Manus:
The Wachowski Brothers
Medvirkende:
Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss, Hugo Weaving, Gloria Foster, Joe Pantoliano
Land:
USA
Språk:
Engelsk (norsk tekst)
Aldersgrense:
15 år
Distribusjon:
Nasjonalbiblioteket
Arrangert av:
Cinemateket
Tilhører tema:
Månedens klassiker

Denne sommeren er det 20 år siden THE MATRIX hadde kinopremiere - og forandret actionfilmsjangeren for alltid. Cinemateket feirer med å vise hele trilogien i juni!

Tenk deg at virkeligheten er en drøm. Denne tanken forfølger Thomas Anderson (Keanu Reeves). Thomas lever et dobbeltliv, om dagen er han ansatt i et stort datafirma, om natten er han hackeren Neo, en langer av virtuelle fantasier.

Etter en arbeidsøkt i den digitale gråsonen våkner Neo av at noen kontakter ham via dataskjermen. Like etter blir Neo arrestert. Agent Smith (Hugo Weaving) ser på den unge dataeksperten som en trussel, og Neo blir enda mer forvirret. Først når han treffer Morpheus (Laurence Fishburne), begynner bildet å bli skarpt. Morpheus forklarer Neo hvilken rolle han må spille for å bekjempe "Matrix" - et altomfattende fenomen som angår hele verdens befolkning. Sannheten er mer utspekulert enn noen kan fatte.

THE MATRIX er en film som forfatter de fysiske lovene på nytt og snur opp ned på alle forestillinger om hva som er virkelig. Reis inn i en verden som både er vakker og grotesk. En verden iscenesatt med storslåtte bilder og grensesprengende effekter.

Filmen vises fra nydelig 35mm-format.

Tidligere visninger:

  • torsdag 13.06.19 Kl. 21:00
  • mandag 17.06.19 Kl. 20:15