THE MATRIX REVOLUTIONS [35mm]

THE MATRIX REVOLUTIONS [35mm]

Regi:
The Wachowski Brothers
Lengde:
2t 12m
År:
2003
Manus:
The Wachowski Brothers
Medvirkende:
Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss, Hugo Weaving, Monica Bellucci, Daniel Bernhardt
Land:
USA
Språk:
Engelsk (norsk tekst)
Aldersgrense:
15 år
Distribusjon:
Nasjonalbiblioteket
Tilhører tema:
Månedens klassiker

Denne sommeren er det 20 år siden THE MATRIX hadde kinopremiere - og forandret actionfilmsjangeren for alltid. Cinemateket feirer med å vise hele trilogien i juni!

Alt som har en begynnelse har også en slutt.

Tiden renner ut. De fryktede "sentinels" borer ubønnhørlig ned mot menneskebyen Zion. Klemt mellom den virtuelle og virkelige verden må Neo samle nye krefter for å få en slutt på krigen mot maskinene. Men han har ikke regnet med Agent Smith.

Heltene er trøtte, men kan ikke hvile. De uslitelige "sentinels" er på vei mot Zion for å gjøre slutt på menneskenes eneste fristed utenfor "The Matrix".

Sannheten om hvordan illusjonen virker går gradvis opp for Neo, men den mentale jakten tapper ham for krefter. Han er på villspor i et grenseland mellom "The Matrix" og den virkelige verden. Trinity våker over kroppen hans mens Morpheus forsøker å forstå hvordan "the one" bare er nok en innretning for kontroll skapt av de ansiktsløse arkitektene bak "The Matrix".

Hæren i Zion tar frem det tyngste artilleriet for å møte et ukjent antall "sentinels". Imens har en stadig farligere Agent Smith infiltrert et besetningsmedlem på et av krigsskipene. Selv maskinene har mistet kontrollen over den løpske agenten, som truer med å ødelegge verden - både den virkelige og den innbilte.

Med hjelp av Niobe velger Neo og Trinity å reise lengre enn noe menneske har våget før: langs den ruinerte jordoverflaten, til hjertet av Maskinbyen. Krigen vil ende i natt. To verdener venter på utfallet av den avgjørende kampen - mellom Neo og Agent Smith.

Filmen vises fra nydelig 35mm-format.

Tidligere visninger:

  • onsdag 19.06.19 Kl. 20:45
  • lørdag 22.06.19 Kl. 17:30