The Ice Storm [35mm]

The Ice Storm [35mm]

Regi:
Ang Lee
Lengde:
1t 52min
År:
1997
Manus:
James Schamus (basert på Rick Moodys roman)
Medvirkende:
Kevin Kline, Sigourney Weaver, Christina Ricci.
Land:
USA
Språk:
Engelsk (norske undertekster)
Distribusjon:
Nasjonalbiblioteket
Tilhører tema:
Ang Lee

Ang Lees mesterverk om en amerikansk kjernefamilie i oppløsning.

Det var store forventninger til regissør Ang Lee etter hans internasjonale gjennombrudd med periodedramaet Fornuft og følelser. The Ice Storm innfridde, og ble av mange kritikere sett på som et større verk. Den fikk strålende kritikker, men gikk litt stille forbi på kino, av en eller annen grunn.

Filmen følger to familier under en Thanksgivinghelg i 1973. Den forteller hvordan utroskap og nysgjerrige barn kan slå sprekker i den fine fasaden de har bygget opp. Ensemblet består av Kevin Kline, Joan Allen, Tobey Maguire, Christina Ricci, Elijah Wood og Sigourney Weaver. Sistnevnte vant en BAFTA-pris for beste kvinnelige birolle for skildringen sin.

Som i de fleste av Lees filmer, handler det om forskjellige skjebner som på ulikt vis finner sammen, ofte satt i gang av utenforstående krefter. Fortellingen er satt til et univers der en isstorm gradvis øker i intensitet, og blir et slags symbol på rollefigurenes utvikling og sinnstilstander.

Filmen er en del av vårt fokus på Ang Lee i mai, sammen med Lust, Caution, Snikende tiger, skjult drage og Brokeback Mountain.

Filmen vises på flott 35mm.

The Ice Storm er en av 90-tallets mest elegante filmer om menneskelige forhold, der både skuespill og filmatiske grep trekker i samme retning, og der man finner subtekst rundt hvert hjørne. – Filmmagasinet Montages

Tidligere visninger:

  • onsdag 24.05.23 Kl. 20:45
  • søndag 28.05.23 Kl. 20:30